Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Yılbaşı Güvenlik Önlem ve Tedbirleri kapsamında; halkın huzur ve güvenliğine yönelik başta uyuşturucu madde suçları olmak üzere suç ve suçlu ile mücadelede, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Ekip Görevlileri tarafından  Uyuşturucu Madde Suçlarına Karışan  Şahısların Tespiti ile Yakalanmasına Yönelik Operasyonel Çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi

27.12.2023 günü Narkotim Ekip görevlileri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında: sokak düzeyinde torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yılbaşı öncesi çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri yılbaşında sokak düzeyinde piyasaya süreceklerine dair bilgiler ivedilikle değerlendirmeye alındı. Narkotim Ekip görevlileri tarafından; V.T.E. A.T. A.E.K. B.D. ile U.Y.B.  isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair bilgilerin değerlendirilmesi üzerine adli makamlardan alınan arama kararları gereğince şüphelilerin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Adı geçen şüpheli şahıslar Narkotim Ekip görevlileri tarafından; yakalanarak etkisiz hale getirildi. Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin eşliğinde gerçekleştirilen ikametgâh ve üzerlerinde gerçekleştirilen aramalarda ayrı ayrı olmak üzere;

403.78 Gram Skunk Maddesi (3 Parça halinde) 113.57 Gram Skunk Maddesi (Satışa hazır vaziyette 85 parça halinde) olmak üzere Toplamda:

517.35 Gram Skunk Maddesi,

10 Adet Ecstasy Maddesi;

3 Adet Sentetik Ecza Maddesi;

0.60 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi,

2 Adet Hassas Terazi,

2 Adet Uyuşturucu Madde Öğütücüsü,

1 Adet Tabanca,

8 Adet Tabanca Fişeği,

1 Adet Kuru Sıkı Tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Göz Açtırmıyor İl Emniyet Müdürlüğü Göz Açtırmıyor

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanunu Muhalefet Suçu ile ilgili olarak; V.T.E. A.T. A.E.K. B.D. ile U.Y.B. olmak üzere toplam 5 Sokak Satıcısı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işlemlerinin tamamlanması ile adli makamlara sevk edilecek. 

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin, “Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçlarının önlenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” açıklamasında bulundu.

yalova-il-emniyet-mudurlugu-narkotim-uyusturucu-skunk-tabanca (2)

Editör: Arda Yavuz