Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Federasyonu (IWBF Europe) tarafından organize edilen Avrupa’nın 3 numaralı kupası olan EuroCup-2 heyecanı Yalova’da sona erdi. HDI Sigorta YOSK’un yanı sıra Hollanda’dan Only Friends, Avusturya’dan RBB FlinkStones Graz ve İtalya’dan da ASD Handicap Sport Varese ile P.D.M. Treviso takımları mücadele etti.
Turnuvanın son maçında HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Avusturyalı rakibi 8TF Flink Stones Graz'ı 3 sayı farkla 85-82 mağlup etmesine rağmen finallere gitme şansını elde edemedi.
Yalova Yosk Avrupa Kupasi Mağlubiyet Mac Tekerlekli Sandalye Basketbol (2)Kıran kırana müsabakaların ardından Avusturya ekibi Stones Graz birinci olurken İspanya’nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Kupası-2 Finalleri'ne katılmaya hak kazandı. Üçlü averaj sistemiyle ikinci olan İtalya ekibi PDM Treviso bu ülkede düzenlenecek Avrupa Kupası-3 Finalleri'ne gitme hakkı elde etti.
Avrupa Kupası-2 Elemelerini İtalya temsilcisi ASD Handicap Sport Varese dördüncü ve Hollanda ekibi Only Friends de beşincilikle tamamladı. Organizasyonun All-Star beşine YOSK’tan Salim Kurşun ve Onur Ayhan Eroğlu seçildi.

2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor 2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor

Yalova Yosk Avrupa Kupasi Mağlubiyet Mac Tekerlekli Sandalye Basketbol (5)Yalova Yosk Avrupa Kupasi Mağlubiyet Mac Tekerlekli Sandalye Basketbol (3)Yalova Yosk Avrupa Kupasi Mağlubiyet Mac Tekerlekli Sandalye Basketbol (1)

Editör: Arda Yavuz