Cemil Demiryürek kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi, “19 Mayıs, Türk tarihinin en önemli günlerinden biridir. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan bu gün, ülkemiz için bağımsızlık yolunda atılmış en önemli adımlardan biridir. Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bu gün, gençlerimizin ülkemize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaları için büyük bir fırsattır.

Bağımsızlığımızı kazanmak için verilen mücadeleyi, özgür yaşama kararlılığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya ilan etmenin simgesidir. Bu mücadele sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Bu nedenle, bizler genç nesillerimize daha iyi imkânlar sunarak ülkemizi daha da ileriye taşıyacaklarına olan inancımızı koruyoruz.

Gençlerimizin görevi, bağımsızlık meşalesini yakarak, ileri taşıyarak ve Türkiye'nin ekonomik, bilimsel ve teknolojik olarak daha da ilerlemesi için çalışmaktır. Bu yolda ilerleyen gençlerimiz, Türkiye'nin geleceğinde önemli bir rol oynayacaklardır.

Bugün, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, ülkemizin her zaman güçlü ve bağımsız kalmasını diliyorum.”

Editör: Rümeysa Şahin