Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Meclis Başkanı Muğlim Bağatar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kenan Engin ve Özkan Şenel, Meclis Başkan Yardımcıları Koray Girgin ve Bahadır Düner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Çavuşoğlu ve Kazım Demirtaş’ın katıldığı görüşmede Rusya Federasyonu Ticaret Temsilcisi Aleksandr Bakustin, son dönemde Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirterek, ticari ve ekonomik alanda ki ilişkileri daha da artırmak ve geliştirmek adına böyle bir ziyaret düzenlediklerini, aynı zamanda bu ziyaretle bölgeler arası ve şehirlerarası işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İki ülke iş çevreleri arasında bölgesel düzeyde iş münasebetlerini yeniden canlandırmak üzere 01-03 Şubat 2019 tarihleri arasında Rusya Federasyonu Dağıstan Bölgesi Cumhurbaşkanlığı kademesinde Ekonomi Tanıtım Toplantısı düzenleyeceklerini belirten Bakustin, Rusya Federasyonunun hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Dağıstan Cumhuriyeti’nde başta gıda, inşaat, seracılık ve teşvik mekanizmaları hakkında güncel bilgilerin, bir dizi toplantı ve B2B görüşmeleri planlamakta olduğunu ve bu görüşmelere Yalovalı işadamlarınızın da katılmasını beklediklerini dile getirdi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Rus heyetini YTSO'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rusya oldukça büyük ve potansiyeli yüksek bir ülke. Karşılıklı olarak yapılacak ziyaretler ticaret hacmimize katkı sağlayacaktır. Ticari, kültürel ve turizm alanındaki bu ilişkileri daha da geliştirmek bizim elimizde. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim