Belli aralıklarla İlçe genelindeki fırınların denetimini sürdüren Kadıköy Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, imalathanelerin temizliğini, ham maddelerin saklanma koşullarını, ürünlerin son kullanma tarihlerini, ekmeklerin gramajlarını ve ürünlerin fiyatlarını kontrol etti. İstenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontrol eden zabıta ekipleri, eksiklik tespit edilen fırınlara eksikliklerini gidermeleri konusunda uyardı. Vatandaşın sağlığını ön planda tutan fırınlara da teşekkür etti. Yapılan denetimlerde kuralları uymayan fırınlar hakkında tutanak tutulurken, eksikliklerini gidermeleri için süre verilirken, tamamlamayan fırınlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi. Kadıköy Belediyesi, toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam edeceğini söyledi.

Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yapan zabıta ekiplerimiz, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup, vatandaşın sağlığını ön planda tutan ve kurallara uyan işletmelere teşekkür etti.

Yapılan denetimlerde kuralları uygun hareket etmeyen işyerleri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Kadıköy’de İlaçlama Devam Ediyor Kadıköy’de İlaçlama Devam Ediyor

Zabıta ekiplerimiz tarafından ilçe genelinde  fırınlar ile pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimler belirli periyotlarla devam edecektir.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalova-kadikoy-belediye-zabita-firin-denetim-yasal-islem-hijyen-gramaj-ekmek (1)

Editör: Arda Yavuz