Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim görevlileri tarafından uyuşturucu madde ticaretine yönelik operasyonlar son hızıyla devam ediyor. Ekipler son olarak 28 Mart Perşembe günü uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahısların yakalanmasına yönelik istihbarı çalışmalar neticesinde; Şüpheli Y.Y.’ye ait olduğu ve ikametgâhına yakın çevre boş bir arazi içerisinde zulalanmış vaziyette uyuşturucu madde saklandığının bilgisi ivedilikle değerlendirilmeye alındı. Narkotim Ekip Görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde boş arazi içerisinde gömülü zulalanmış vaziyette; 2 ayrı parça halinde Toplam Ağırlığı;

900 Gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai) Maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili olduğu değerlendirilen Y.Y isimli şahıs, yanında bulunan C.T isimli şahıs ile birlikte görevliler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler; Y.Y ile C.T ‘nin Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin eşliğinde gerçekleştirilen üst ve ikametgâh aramalarında;

0.78 Gram Metamfetamin Maddesi, (2 Parça Halinde)

61 Adet Tabanca Fişeği ele geçirildi.

Ayrıca; Şüphelilerden; C.T. isimli şahsın kimlik sorgusunda; Adli Makamlarca yakalamaya yönelik 3 Farklı Suçtan Aranma Kaydının bulunması ile görevliler tarafından yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Y.Y. isimli şahıs Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi. Ayrıca Y.Y. hakkında 6136 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna Muhalefet Suçundan işlem gerçekleştirildi ve C.T isimli şüpheli hakkında Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak Suçundan Adli işlem gerçekleştirildi.

Narkotik Köpek “Zeytin”den Kaçış Yok! Narkotik Köpek “Zeytin”den Kaçış Yok!

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçlarının önlenmesine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

Editör: Arda Yavuz