YAKUD Başkanı Gemici; Altının Kutsal Yürüyüşü Yeni Başladı YAKUD Başkanı Gemici; Altının Kutsal Yürüyüşü Yeni Başladı

Yalova Gazetesi, geçtiğimiz yıldan bu yana takipçilerine aktif halde hizmet verdiği internet sitesinde birçok içerik ettik. Birbirinden farklı konuları ve birbirinden farklı serilerle sizlerle birlikte olduk. Bu programlara geçtiğimiz aylarda devreye soktuğumuz “Kısa Kısa Siyaset” serisi dahil oldu. Başladığı günden bu yana Yalova’nın en önde gelen siyasetçilerini ağırladığımız serimizin son konuğu 2014-2019 yılları arasında Çınarcık Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş, 2019 yerel seçimlerini kıl payı kaybetmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde tekrardan Çınarcık Belediye Başkanı Adayı gösterilen Avni Kurt oldu.

“5 yaşında parti bayrağı ve logosu yapıştırdığımı hatırlıyorum”

Programın ilk bölümünde Çınarcık’ın evladı olduğunu söyleyen Kurt, “1972 yılında Çınarcık’ta doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Çınarcık’ta tamamladım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi’nde İktisat ve Yerel Yönetimler Bölümü’nü bitirdim. 1987 yılından beri Çınarcık’ta ticaretle uğraşıyorum. 35 yıllık bir firmam var ve burada 10 adet markanın kurumsal temsilciliğini yapıyorum. Halkın nabzıyım, halkın içindeyim, pazardayım, çarşıdayım ve her yerdeyim. Evliyim ve iki tane oğlum var. Partimin evladıyım ve neferiyim” dedi. Siyasetçi bir babanın oğlu olduğunu açıklayan Kurt, “1972 doğumluyum ve babam 1977 yılında adaydı. Hiç unutmuyorum, çocuktum. O zaman Adalet Partisi vardı. Hala şu anda zihnimde ve gözümün önünde; Duvara partinin bayrağını, logosunu yapıştırdığımı hatırlıyorum. Siyasete ben orada girmişim. Babam Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nden Belediye Başkanlığı yaptı. Hatta ihtilal döneminde de Belediye Başkanıydı ve 18 yıl bu görevi üstlendi. Ben de daha öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmuştum. 2014 yılında da siyasi büyüklerim tarafından önerildim, “Sen aday olursan Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık’ta seçimi kazanır” ilkesiyle bu yarışa girdim ve bende en güzel şekilde temsil ettiğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız sen bizim başkanımızsın diyor””

Kendini işin mutfağında gördüğünü belirten Kurt, “Hiçbir zaman Belediye Başkanlığı’ndan kopmadım. Mevcut bir Belediye Başkanı var, ben halkın seçtiği herkese saygı duyuyorum. Fakat vatandaş markette, çarşıda, kasapta ve her yerde bana, “Sen bizim Belediye Başkanımızsın” diyor. Beni insanlar hala Başkan olarak görüyor. Demek ki bizi sevmişler ve Başkanlığımızı da beğenmişler. Ben şuna inanıyorum; Başkanlıklar gelip geçici, önemli olan burada yaşamak, insanların yüzüne gülümseyebilmek. Ben insanların kalbinde o makamları kazanmışım ki bana bunları söylüyorlar. Demek ki doğru işler yapmışız” ifadelerini kullandı. 2019 yerel seçimini neden kaybettiği konusunda özeleştiriler yaptığını vurgulayan Kurt, mevcut Belediye Başkanı’nın 1-0 önde başladığı söylemlerine katılmadığını, Belediye’yi yönetirken bazı şeylerin görülemeyebileceğini söylerken, şuan da çok rahat olduğunu her şeyi görebildiğini, işin içerisinde olduğunu ve emaneti geri alacaklarına inandıklarını açıkladı.

“İstihdam Masaları kuracağız”

Projelerini açıklamadan önce hayal satmayacağını vurgulayan Kurt, elinde bir sihirli değnek olmadığını, ilk göreve geldiğinde çok zor bir durumla karşılaştığını söylerken, Çınarcık’ın çukuru ile ünlendiği için üzüldüğünü belirtti. Kurt Çınarcık’ta depremin kaçınılmaz bir son olduğunu, 99 depreminde kendi binasının da yıkıldığını, depremlerin değil yapıların öldürdüğünü vurguladı. Deprem ile ilgili konularda 2014 yılında göreve geldiği andan itibaren ciddi bir denetlemeye tabii tutulduğunu ve bunun hala devam ettiği için mutlu olduğunu söyleyen Kurt,  göreve tekrar gelmeleri halinde Çınarcık’ta yapı stoku kontrolünün yapılacağını, “Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız var. Burada imar mevzuatı ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Depremden sonra 4 kata düşürüldü. Bundan önce ise 5’ti. Mevcut yapılar 5, yeni yapılanlar 4 katlı. Kentsel Dönüşüme lokasyon olarak tek bir bina girdiğinde kat farklılığıyla ilgili bir durum ortaya çıkıyor. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Belediyemizde “İstihdam Masaları” gibi “Kentsel Dönüşüm Masaları” olacak” dedi. Çınarcık’ın turizm ilçesi olduğunu söyleyen Kurt, kendi dönemlerinde Mavi Bayrak’ın olduğunu ancak şu andaki dönemde Mavi Bayrak’ın esamesinin okunmadığını söyleyerek mevcut Belediye Yönetimi’ni eleştirirken, göreve gelmeleri halinde denizin pırıl pırıl olacağını iddia etti. Çınarcık’taki ve ülkedeki en büyük problemin gençlerin yaşadığı işsizlik problemi olduğunu söyleyen Kurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde uygulanan “İstihdam Masaları”” uygulamasının Çınarcık’ta hayata geçirileceğini sözünü verdi. Çınarcık’taki turizm için yatak sayısının yetersiz olduğunu belirten Kurt, “Belediye Oteli projemiz var. Belediyemizin bütçesinden para çıkmadan yapmak istiyoruz. Mevcut arsamız var. Orayı kat karşılığında 2 blok olacak şekilde, birini Belediye Oteli birini de vatandaş ya da müteahhit kendisi nasıl tasarruf ediyorsa kullanabilir” şeklinde konuşurken göreve gelmeleri halinde hiç kimseyi işten çıkartmayacağını açıkladı.

Muhabir-Kameraman/Duygu Saral

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz