31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonra erdi. 2024 yılının başından itibaren başlayan seçim sürecinde siyasal partiler ve adayları kıyasıya bir mücadeleye girişti ve projelerini vatandaşlara anlatarak oy istediler. Uzun geçen dönemin ardından vatandaşlar, kayıtlı oldukları sandıklara giderek oylarını kullandı ve kendilerini kimin yöneteceğine karar verdi.

Yalova’da sonucu en fazla merakla beklenen seçim bölgelerinden biri de Esenköy oldu. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Temel 2019 yılında gerçekleşen seçimleri almış ve geçen süre içerisinde halkın büyük sevgisiyle karşılaşmıştı. Pazar günü gerçekleşen seçim sonrası resmi olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adayı Başkan Temel oyların 59,11 alarak yeniden Belediye Başkanı seçildi. Seçim sonucu sonrası Başkan Temel ve destekçileri büyük bir sevinç yaşadı. Başkan Temel, seçim sonrası Belediyedeki ilk mesai gününde büyük bir sürprizle karşılaştı. Belediye personeli, Başkan Temel’in hizmet binasına gelir gelmez alkışlarla karşılayarak zaferini tebrik ederken, Başkan Temel’in mutluluğu gözlerinde okunuyordu.

“Büyük gurur verdi”

Karşılama anını resmi sosyal medya hesabından Başkan Temel, “Öylesine Güzel bir sürpriz ile karşılanmak bana çok büyük bir gurur verdi. Siz Değerli Belediye Çalışanlarımız ile birçok yeni hizmetlere imzalar atmanın heyecanını şimdiden yaşıyorum. Hep birlikte nice nice hizmetlere inşallah, sağ olun var olun” ifadelerine yer verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti

Editör: Arda Yavuz