Atik, “Yalova’da bulunan insan yapısı, coğrafi özellikleri, stratejik durumu, konumu sebebiyle Yalova batının batısı bir şehir. Yalova’nın tüm belediyelerden tüm yerel yönetimlerden daha üst seviyede hizmet görmesi lazım” dedi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde de Yalova Belediye Başkanlığına talip olan ve 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yeniden Yalova Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Atik, Yalova Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 2004-2019 yılları arasında 3 dönem boyunca Termal Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde üstlenen ve Yalova Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Atik, “Biz kendimize çok inanıyoruz, kendi yeterliliğimizin Yalova Belediye Başkanlığı ile ilgili hem Yalova merkezde hem de ilimizin tamamında önemli etki yapacağına inanıyoruz. 25 yılı aşkın siyasi hayatımızda Yalova merkezde ve ilçelerimizin tamamında etkisi olan, tüm paydaşlara dokunmaya çalışan ve Yalova’nın geleceği için önemli işlere imza atılırken, ama karar mekanizmasında olan ama destek noktasında olan bir kişiyim. Bizim Yalova’yı iyi bilmemiz, tanımamız, şehrimizin 14 mahallesinin tüm sorunlarını, ihtiyaçlarını, gelecekte buralarda neler yapılması gerektiğini en çok kendimizin bildiğine inandığımız için bu yola çıktık. Tabi ki güzide aday adayı arkadaşlarımız var, mevcut bir belediye başkanımız var. Bizim partimizde aday adaylığı süreci tamamen yerelde ve Genel Merkezde yürütülüyor. Genel Merkezimizin 3 dönmelik Termal Belediye Başkanlığı dönemimizden dolayı bizi çok yakinen tanıdığını biliyoruz. İl merkezimizde de bu konuda diğer arkadaşlarımız kadar iyi seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Siyasi tecrübemiz, belediyecilik tecrübemiz çok fazla. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte Türkiye’de yerel yönetimlerin toplumdaki yeri, görev anlayışı değişti. 5393 sayılı belediye kanunu var, belediyelerimiz bu kanunla yönetiliyor. Lakin bunun haricinde de yerel yöneticilerimizin, belediye başkanlarımızın, bizlerin başka görevleri de var. Bu görevlerin en başı şehre istikamet vermek, bunların birçoğu belediye kanununda yazmıyor. İstihdam meselesini gerçekleştirmek, dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, dolayısıyla Yalova’da değişiyor. Bu değişen koşullarda Yalova’nın 21. Yüzyılda ki Yalova batının batısı bir şehir. Sadece 3 büyük metropolün arasında bir lokasyonda bulunan bir şehir değil. Yalova’da bulunan insan yapısı, coğrafi özellikleri, stratejik durumu, konumu sebebiyle Yalova batının batısı bir şehir. Yalova’nın tüm belediyelerden tüm yerel yönetimlerden daha üst seviyede hizmet görmesi lazım” dedi.

Çamlık Otel’e Ne Olacak? Çamlık Otel’e Ne Olacak?

‘Kentsel dönüşümü çok hızlı bir şekilde çözeceğiz’

Yalova’ya çok ciddi bir nüfus geliyor, şehrimiz çok büyüyor. Yalova’nın doğusunda sanayi alanlarımız var, OSB alanlarımız var, Akkök Şirketler Grubunun bulunduğu alanda fabrikalarımız var, Altınova ilçemizde tersanelerimiz var ifadelerini kullanan Yalova Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Atik, “Yalova’nın batısında da turizmle hemhal olan ilçelerimiz, ikinci konut seviyesinde hizmet veren bölgelerimiz var. Yalova merkezimizde işte tam bu iki tane sanayi ile turizmin alanındaki bir yaşam alanı. Yalova’nın bundan sonraki süreçte 14 mahallesinin rehabilitasyonu, dönüşümü gerekiyor. Bu rehabilitasyondan kastım şu, geçtiğimiz günlerde bir deprem yaşadık. Deprem bizim olmazsa olmaz gerçeğimiz. Bizim birinci işimiz Allah’ın izniyle 99 depreminden sonra çok ciddi sayıda binanın dönüştüğünü biliyoruz. Ama daha yüzde 60 civarında Yalova’nın merkezinde 99 öncesi yapılmış binalarımız var. Bu yapı dönüşümünü afete, depreme dayanıklı kesinlikle çok hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Çünkü depremin ayak sesleri duyuluyor ama ne zaman olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. 99 yılında yaşadığımız yıkıcı büyüklükteki bir depremi tekrar yaşamadan Allah bize izin verirse hızlı bir şekilde Yalova’yı dönüştürmemiz ve o depreme hazırlamamız gerekiyor. Önemli miktarda yapı dönüşümü gerçekleşti ama daha çok sayıda 99 öncesi yapılarımız mevcut. Bu yapılarımızı hızlıca dönüştürerek batının batısı dediğimiz modern Yalova’yı bu sayede de ortaya çıkartacağız” şeklinde konuştu.

‘Trafik sorununu 1 yılda çözeceğiz’

Yalova’da adeta arapsaçına dönen trafik yoğunluğunu göreve gelmeleri halinde 1 yıl içerisinde çözeceklerini söyleyen İsmail Atik, “Yerel yönetimlerin esas görevi olan trafik ile ilgili ve parklanma ile ilgili otoparklarla ilgili çözümlerimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor ki ben buna gün söyleyebilirim. 1 yıl içerisinde Allah izin verirse biz Yalova’daki bu trafik sorununu bir anda bazı şeyleri çözerek kısa vadede rahatlatıp, orta ve uzun vade de tamamını 1 yılda çözeceğiz. Yalova’da sabah merkezde işe giderken, çocuklarımız okula giderken veya insanlarımız sosyal hayatlarına başlarken aynı sıkışıklığı öğlen vakti, akşam saatlerine doğru yaşarlarken onu unutturacağız insanlarımıza.biz bundan çok eminiz çünkü bunun planlarımız bu yönde hazır ve çok çabuk bir şekilde trafik ve otopark işini ilk etapta rahatlatarak, 1 yıl içerisinde çözeceğiz” diye konuştu.

‘Atatürk önemli kararlarını Yalova’da aldı’

Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal harbinin en büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yalova’ya çok özel ve anlam yükler diyen Yalova Belediye Bakan Aday Adayı İsmail Atik, “Aile olarak bizde Mustafa Kemal Atatürk’ün Termal’e geldiği, Yalova’ya geldiği dönemlerde dedelerimiz ve amcazadelerimiz kendisiyle mesai yapmış insanlar. Böyle bir şansımız da oluşmuş. Atatürk’ün Yalova’da yaşadığı 3 tane alan var. Bir tanesi Termal’deki evi Atatürk Köşkü dediğimiz, bir diğeri denize girmek için yaptırdığı ki çevreyle ilgili Türkiye’de ve dünyada ses getiren önemli bir yer Yürüyen Köşk. Diğeri de TİGEM olarak adlandırdığımız bölgedeki Av Köşkü. Atatürk 19 Ağustos 1929 yılında Termal’e geliyor ve 1929’dan 1938 yılına kadar yaklaşık toplamda kaldığı süre 1,5 yıl. Bu çok önemli bir süre, Anadolu’muzun muhtelif yerlerinde gittiği yerlerde 3 gün, 4 gün, 5 gün kalıyor ama özellikle Termal’de yaz aylarında çok uzun bir süre kalıyor. O dönemin Başbakanı İsmet İnönü, Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak’ta burada oluyorlar ve Termal ile Yalova, Türkiye’nin yazlık başkenti gibi oluyor. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi süreci, Türk Tarih ve Dil Kurumunun kuruluş kararları gibi birçok karar Termal’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kararlaştırılıyor. Dolayısıyla Atatürk’ün hayatında Termal ve Yalova’nın çok anlamı var. ‘Yalova Benim Kentimdir’ demesinin altı böyle doluyor. Atatürk bu cümleyi neden kurmuş onun iyi anlamak ve iyi anlatmak gerekiyor. En son Termal’deki Atatürk Köşkünü rehabilitasyonu, bakım onarımı gerçekleştirildi ve orası şu anda insanlarımızın ziyaretine açık. Atatürk’ün kullandığı eşyalar, yaşadığı alanlar orada insanlarımız tarafından gezilebiliyor ve görülebiliyor. Bu esasında şunu da kazandırmış, Yalova o yıllarda bir kasaba oradan bakmamız daha önemli. Yalova kasaba iken Atatürk’ün burada yaşıyor olması, Yalova’nın da önemli imkanlar ve önemli kazanımlar elde etmesini sağlamış. O günkü imar ihya çalışmaları, turizm hareketleri, sağlık hareketleri tamamen Atatürk’ün talimatıyla Yalova’da gerçekleştirilmiş. Bugünkü Yalova’nın oluşmasına önemli bir etki sağlamış. Atatürk Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün kuruluşu Atatürk tarafından talimatlandırılıyor. Çok büyük bir alan Yalova’mızın doğusundaki bir yeşil alan. Aynı şekilde Yalova’nın batısındaki eski ismiyle Devlet Üretme Çiftliği daha sonra TİGEM dediğimiz alan. Şimdide orada çok büyük bir bölümünde çiçekçilik faaliyeti sürdüren, ticaret yapan insanlarımız var. Dolayısıyla Yalova’nın doğusu ve batısı Atatürk’ün talimatıyla planlanıyor. Kalan ortadaki ana yaşam alanı da buna göre şekilleniyor. İskelenin kurulması yine kendisinin talimatıyla gerçekleştiriliyor. Bizim yeni dönemde bunların hepsini çalışmamız gerekiyor, Yalova’yı tekrardan planlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Hizmet sektörü ve çiçekçilik ana ticaret unsurumuz’

Yalova’mızın iki tane ana ticareti var bir tanesi hizmet sektörü, bir tanesi çiçekçilik, Yalova merkezimizden bahsediyorum ifadelerini kullanan Ak Parti Yalova Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Atik, “Hizmet sektöründe turizm master planıyla birlikte Yalova’mızda 21. Yüzyıl anlayışı içerisinde lokasyonlar oluşturacağız. Hem Yalova’da yaşayan insanlarımızın hem şehrimizi günübirlik konaklamak için ziyaret eden insanlarımızın burada daha iyi hizmet almalarını temin edeceğiz. İnsanlarımız da bu seviyede çok önemli imkanlara sahip olacaklar. Bunun yanında çiçekçilik bizim olmazsa olmazımızdır. Bizim iki tür çiçekçiliğimiz var, kesme çiçek diye bahsettiğimiz birde süs bitkileri iç mekan ve dış mekan olmak üzere. Yalova’mızda Türkiye’nin diğer lokasyonlarına göre çok gelişmiş durumda. Biz bunu dünya pazarına, yerel yönetimlerin işi bunlar. Biz yerel yöneticiler istihdamı yönetirken, aynı zamanda iş hayatının da yönlendirilmesine sebep olmalıyız. Bugüne kadar ki tecrübelerimizle bu ve bunun gibi konuları geliştireceğiz. Yalova’mızda neden aday adayı olduğumuzu, aday gösterilip Yalova Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra da neler yapacağımıza dair inancımızdaki farkımız burada bizim. Dolayısıyla biz Yalova’mızı önce çok seviyoruz. Esasında çok da geç kalmış değiliz. 21. Yüzyılın ilk çeyreğini tamamlamak üzereyiz. Şu andan sonra yapacağımız çalışmalarla 21. Yüzyılda Yalova’nın hak ettiği noktaya gelmesini sağlayacağız. Yalova’da çiçekçilik fuarı yapıyorduk eski yıllarda durduruldu, kaldırıldı. Bunun süratle devam etmesi gerekiyor. Biz geldiğimiz zaman zannedersem Yalova Valiliğimiz ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odamız bir çiçekçilik fuarı ile ilgili bir düşünceye girdiler, kesinlikle yapılmalı. Sadece çiçekçilik değil turizm fuarları da yapmamız gerekiyor. Birçok fuarı da Yalova’mızda yapmamız gerekiyor. Sanayi ile ilgili, 6 tane OSB bölgemiz var. Bunların birkaç tanesi faaliyette ve bu alanlarda da fuarlar yapmamız gerekiyor. Fuar özellikle Yalova ölçeğinde bir ilin en büyük kazanımlarından bir tanesi olacak. Dolayısıyla çiçekçilik fuarı, turizm fuarı gibi neticede Yalova seyahat anlamında insanların çok ziyaret ettiği bir yer. Yalova ekonomisinin gelişmesi için en önemli yapacağımız işlerden bir tanesi de bu fuarlar. Yalova hepimizin, bu şehirde yaşayan tüm insanları seviyoruz, Yalova’mıza hizmet etmek bizim çocukluğumuzdan, gençlik yaşlarımızdan beri en büyük hayallerimizden bir tanesi. Çeşitli kurumlarda Yalova’mıza hizmet ettik, Allah nasip ederse halkımızın da teveccühüyle Yalova Belediye Başkanı olarak partimizin de desteğiyle halkımıza ve Yalova’mıza hizmet etmek istiyoruz. Batının batısı Yalova için başlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

yalova-ak-parti-yerel-secim-aday-adayı-aciklama-ismail-atik (1)

Editör: Arda Yavuz