Sevgili okurlarım. “ Yüce mevlam biz kullarını bakınız nasıl uyarıyor: Onlara azabımız geldiği vakitte onların sözleri “ Muhakkak biz zulmedicilerden olduk” demekten başka olmamıştır.”  Bela geldikten sonra: Zalim olduk”  demenin faydası yok. Bela gelmeden evvel “ Zulme kaydık, hidayet yoluna gidelim, bu zulüm bizim başımıza çok felaketler getirebilir” diyerek uslanalım, edeplenelim ameli salihe devam edelim. Mevla’nın sevmediği işlerden vazgeçelim. Kulaklarımızı haram dinlemekten, ellerimizi haramdan ve haram tutmaktan, kalplerimizi haram düşünmekten sakındıralım ki, hepsi  Mevla’mızın malıdır. Ahrette lehimize şahitlik yapacaklardır. Şu ayeti kerimeler bize bu manzarayı anlatmaktadır.

“Ne zamanki onlar (Allah’ın düşmanları) mahşer yerine gelirler. Kulakları gözleri ve derileri (Dünyadayken) ne işlemiş olduklarına dair şahadette bulunur. Kaynak Fussilet 20)

“Ve derilerine derler ki: Niçin bizim aleyhimize şahadet ettiniz” (Onlar da cevap olarak) derler ki: Her şeyi konuşturan Allah bizi konuşturdu (Şahitlik etmemek bizim elimizde mi?) Fussilet süresi ayet 20) “ O gün onların  ağızları üzerine mühür basarız. Elleri bizimle konuşur ve neler kazanır olduklarına dair ayakları şahadette bulunur. Kaynak Yasin süresi ayet 65)

Sevgili okurlarım. Bu dünyada işlenilen günahlardan hiç mi kurtuluş yok. İşlenilen günahları o kişinin elleri haber verir. Ayakları da dünyada kazanmış oldukları günahlara şahadet eder. Ne büyük muhamekeler var, ne acayip işler var. Kuran-ı Kerim’i sevenlere bir şey yok, onlara sevinç var, gurur var. Sevgili kardeşlerim, Allah katında yükselmek ancak kuranla mümkündür. Resulullah  (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki:  “ Muhakkak Allah Teala bu kuran sebebiyle bir takım kavimleri yüksek edecek, diğerlerini (aksine harekette bulunanları) ise alçak edecek” (Kaynak Müslim, Salatul Müsafirin: 269, (1/559), İbn-i macamu Kaddime: 18) Mevla’nın kuran vasıtasıyla yükselttiği kullar Kuran’ın ahlakıyla ahlaklanıp, kuran ehli olmaya çalışalım. Zira bir hadisi şerifte de sevgili rahmet peygamberimiz buyuruyor ki: selam ve mağfiret sizin ve bizim üzerimizde olsun.

12 ayın Sultanı hoş geldin ya şehru Ramazan.

Amin.