31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli Genel Seçimlerinde artık son düzlüğe girildi. Seçimlere 10 günden az bir zaman kala siyasal partiler ve adayları, vatandaşları ikna çabalarına devam ediyor. Bu isimlerden biri olan İYİ Parti’nin adayı Halil İbrahim Tokay, son iki yerel seçimlerde iki kutba ayrılan Yalova siyasetine 3. yol olma ümidi ile çalışmalarını sürdürüyor. Tokay, yayınladığı bir basın açıklamasıyla Yalovalı seçmenlere seslendi ve vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve AK Parti’ye güveninin kalmadığını söyleyerek kendisine oy istedi.

Becan; Acımız Taze Becan; Acımız Taze

“Seçilmiş belediye başkanına sahip çıkmadı”

Açıklamasının başlangıcında Yalova halkının ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne de AK Parti’ye güveni kalmadığını söyleyen Tokay, “22 yıldır süregelen her seçimde kim kazanırsa kazansın, sonucunda vatandaşın kaybettiği bu tahterevalli siyasetin artık son bulması gerekiyor. Bana oy vermezseniz hizmet gelmez diye tehdit edene de bana oy vermezseniz AKP kazanır, oyları bölmeyelimden başka millete söyleyecek hiçbir şeyi olamayana da artık mecbur değilsiniz. Derdi vatandaş olmayan, memleket olmayan siyasetçilerin artık sandıklarda tarihin kirli sayfalarına, milletimizin helal oylarıyla gömülme vakti gelmiştir. Yalana, dolana, talana geçit vermeden ahlaklı, namuslu, genç ve dinamik siyaseti Yalova’mızda hakim kılmalıyız. Bir tarafta ilk defa seçime girecek olan halk tarafından seçilmemiş belediye başkanı, diğer tarafta 2 kere aday adayı olmuş ancak partisi tarafından aday gösterilmemiş daha sonra 2 kere milletvekili adayı olmuş Yalova halkı tarafından seçilmemiş bir aday var. Aynı zamanda CHP’nin adayı Yalova belediyesinde yaşanan yolsuzluk operasyonunun olduğu sırada İl başkanlığı görevini yürütüyordu. Belediyesine ve başkanına sahip çıktı mı? Hayır. Kamuoyu oluşturdu mu? Hayır. Siyasi hesaplar yaparak kendince parti içinde ki bir rakibinin daha egale olmuş olmasının verdiği mutlulukla, yarım ağız bir siyaset yaparak o dönemi kapattı. Nitekim Yalova halkının iradesi siyasi hesaplara tercih edilmiş oldu” dedi.

“Gönül rahatlığıyla bana oy verebilirsiniz”

Yalova’nın muhalif bir şehir olduğunu söyleyen Tokay, “2002 den bu yana yaşanan seçimlerde bunu görebiliyoruz. Ancak Yalova halkı ve seçmen CHP tarafından yarı yolda bırakılıyor. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Yalova halkı 1 milletvekili takdirini CHP’den yana kullanmıştı. Ancak sayın vekil partisinden istifa ederek CHP’lilerin oyunu boşa çıkarttı ve başka partiye geçti. 2019’da da bir yerel seçim oldu İYİ Parti’mizin de ittifak ortağı olduğu o seçim CHP tarafından kazanılmıştı. Ancak baş gösteren operasyon neticesinde yönetim başkan vekilliği sıfatı ile Sayın Mustafa Tutuk’a yani AKP’ye geçmiş oldu. 2023 yılına gelindiğinde aynı devam eden durum, seçilmiş belediye başkanının milletvekilliği için istifa etmesiyle değişerek, başkan vekilliği süreci sona erdi ve Mustafa Tutuk belediye başkanı oldu. Belediye AKP’ye geçmiş oldu. Yani CHP bir kez daha Yalova halkının iradesine sahip çıkmadı ve Yalova halkını yarı yolda bıraktı. Bunun bir kere daha tekrarlanmayacağının garantisini verebilirler mi? Verseler de inandırıcı olur mu? CHP’ye oy vermiş değerli seçmenlerim burada gönül rahatlığıyla oy vereceğiniz, sizlerin hakkını sonuna kadar savunacak bir kardeşiniz var. Bugüne kadar sizi yarı yolda bırakan CHP yöneticilerini de Yalova halkının vicdanına bırakıyorum. Bizler için türlü iftiralar üreten bu güruh iyi bilsin ki biz çiğ yemedik karnımız ağrımaz. Kişi kendinden bilir işi, eli bir kere pislenen çamur atmaktan da çekinmiyor. Ancak o kirli ellerinizle attığınız çamur da kirli dillerinizle attığınız iftiralarda benim üzerime yapışmaz. Güneş de balçıkla sıvanmaz! Sizin korkunuzu biliyorum” ifadeleri kullandı.

“Atatürkçü kenti birlikte inşa edeceğiz”

CHP’nin kent uzlaşısı adı altında DEM Parti ile iş birliği yaptığını iddia eden Tokay, “Kent uzlaşısı adı altında demlendiğinizi de bütün Yalova biliyor. Atatürkçü, milliyetçi, Yalova’yı seven her seçmen artık seçeneksiz değil. Bu da sizi korkutuyor. Ancak korkunun ecele faydası yok. Geliyor gelmekte olan. 22 yıldır AKP ile ortak olan da AKP’ye fayda sağlayan da, belediye yönetimini verende CHP’nin yöneticilerdir. Yalova halkı şunu iyi bilsin ki ben bu yola sizlere hizmet için çıktım kaç oy alırsam alıyım, aldığım her oyu bir hak olarak üzerimde taşıyacağım. Sizin 1 kuruşunuzu kimseye peşkeş çektirmeyeceğim. Gece uyumadan, gündüz oturmadan bu şehre hizmet için çalışacağım. Bu kirli düzene birlikte son vereceğiz. İyi, mutlu, huzurlu, ahlaklı, namuslu, Atatürkçü, milliyetçi bir kenti hep birlikte inşa edeceğiz. Birlikte çalışacağız, mutlaka başaracağız” şeklinde konuştu.

Editör: Arda Yavuz