Birkaç kez uyardım ve yazdım. Ama maalesef dikkate alınmadığını gördüğüm için bir kez daha uyarmak istiyorum.
 Yalova merkezinde ki trafik probleminin tek bir sebebi vardır; artan araç sayısı. Yalova’da İl olduğumuz 95 yılında ki araç sayısı 4500 idi. 2009 yılında ben göreve gelince bu sayının 29000’e çıktığını ve artan bir oranda devam edeceğini görünce, ODTÜ ile müştereken Ulaşım Master Planı yaptık. 2014 yılında sayı 47000’e çıktı. Bugün ise 55000 civarındadır. 2020 yılına geldiğimizde bu sayının yaklaşık 70000 olacağını söyleyebiliriz.
 Master planın temel tercihi araçlara çözüm bulmak değildi. Amaç insanların ulaşımına çözüm bulmaktı. Örnekleriyle anlaşıldığı gibi yıllardır araçlara çözüm arayanlar netice alamadılar; ülkemizde ve dünyada ki benzer tercihi yapanlara bakılabilir. Ama sayısı azda olsa “insanların ulaşımına” çözüm arayan şehirler netice almışlar. Bu yaklaşımın üç esası var; toplu taşıma, bisiklet ve yayalaştırma. Ve buna göre özellikle merkez dışına büyük otoparklar inşa edilmesi.
Yalova’da şu an acil problem Fatih caddesi köşesinden kaynaklanan yoğunlaşmadır. Oradaki üçlü kavşağı ikiye düşürmek meseleyi kısa vadeli de olsa çözecektir. Atatürk İlkokulunun önünün trafiğe kapanması bu amaca hizmet etmek için yapılmıştı. Seçimden sonra popülizm uğruna orayı açtınız. Yanlış yaptınız. Tekrar sıkışıklık yaşanınca açılması gerektiğini Emniyet dahil her aklıselim sizlere söylemesine ve uyarmasına rağmen, herhalde tükürdüğünüzü yalamak istememekten kaynaklı olsa gerek, dinlemediniz ve açmadınız. Şimdi aynı noktadaki yoğunluğu azaltmak için kulağı tersten gösterip, Cumhuriyet caddesinin deniz tarafını kapatıp yani Cumhuriyet meydanından Fatih caddesi istikametine trafiğe kapatıyorsunuz. Fatih caddesine girişi sadece Mimar Sinan üzerinden yapıyorsunuz. Anlamsız karışıklık ve yoğunluk üreteceksiniz. Yapmayın. Daha basit yöntem, Atatürk İlkokulunun önünü kapatmaktır.
 Ve bunların hepsi kısa vadeli rahatlama içindir. Esas olan, bizim dönemde yaptığımız veya yaptırdığımız bulvar, yollar, köprüler, otoparklar ve köprülü kavşağa ilave olarak merkez dışına acil olarak büyük açık otoparklar ve toplu taşım yatırımını yapmaktır. Çünkü araç sayısı artıyor, yakında 70 binlere doğru yükselecek. O zaman bu yapılan uygulamaların hiçbiri kurtarmayacak. Dile getirdiğim yatırımların toplam maliyeti yaklaşık 25 trilyondur. Hazırlıkları yapılmıştı. Para probleminizde yok, çok şükür sadece son 1.5 yılda hükümetin ilave yolladığı para 40 trilyondur. Spor sahasının meydana dönüştürülme projesini iptal etmeseydiniz, oradan da ilave gelecek 120 trilyon kaynağı bu ve benzeri projeler için hazırlamıştık.
 Söz veriyorum, Bisiklet yollarını tekrar hayata geçireceğinizi söylediğiniz zaman gülerek eleştirdiğim gibi veya hacıyatmazları söküp attıktan sonra şimdi binlerce hacıyatmaz alımı için ihale çıkmanızı ayıpladığım gibi, Atatürk İlkokulunun oradaki uygulamaya geri döndüğünüzde hiçbir lâf etmeyeceğim.