İl Sağlık Müdürlüğü Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekti! İl Sağlık Müdürlüğü Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekti!

Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 7’si Uzman Diş Hekimi olmak üzere 52 Diş Hekimi ile 2023 yılında toplam 172.562 hastaya acil ve poliklinik hizmeti verildi. Merkezde 1 Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı, 2 Pedodonti Uzmanı (Çocuk Diş Hekimliği) 1 Periodontoloji Uzmanı (Diş Eti Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı) 2 Restoratif Diş Tedavi Uzmanı ve 1 Endodonti Uzmanı (Kanal Tedavisi Uzmanı) görev yapıyor.

Uzman Hekimlere genel diş polikliniği muayenesi sonrasında yapılan yönlendirme ile randevu alınabilmektedir. Randevular MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi ) ve 182 Hattı üzerinden alınıyor. Haftanın 2 günü (Salı ve Perşembe ) saat 17:00-19:00 arası mesai dışı poliklinik hizmeti MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi ) ve 182 Hattı üzerinden alınan randevu ile verilirken, Merkezin Acil Polikliniği 7/24 vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Başvuran hastalara hekimlerimizce uygun görülen tüm tedavileri yapılıyor.

Merkezde 2023 yılında 1’i dental tomografi özellikli 2 adet panoramik röntgen cihazı ve 1 adet periapikal röntgen cihazıyla toplamda 47.480 çekim yapıldı. 67 engelli bireyin diş tedavileri ameliyathane ortamında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde genel anesteziyle gerçekleştirilirken, Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Birimi 136 kayıtlı hastaya yerinde sağlık hizmeti veriyor.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz