Bu sezon 9 takımın mücadele yer aldığı Ali Furkan Özkantar 1. Amatör Küme B Grubunda namağlup lider Akköyspor 2024 yılına Süper Amatör Kümeyi garantileyerek girdi. İkinci bilet için ise Sultaniyespor ve Anadoluspor kalan 5 haftada ter dökecek. Bu grupta Subaşıspor sezon öncesinde ligden çekilirken gelecek sezon 2. Amatör Kümede mücadele edecek.

13. haftanın açılışını Çalıca Gençlikspor ile Akköyspor yaptı. Teşvikiye Şehit Mehmet Yurddaş sahasında oynanan maçı lider 5-1 kazanarak puanını 36’ya çıkarttı. Mavi Beyazlılar bu sonuçla bitime 5 hafta kala Süper Amatör Kümeye yükselmeyi garantiledi. Çalıca ise üst üste ikinci mağlubiyetini alarak 16 puanda kaldı.

Fırtınaspor’dan 5 Gollük Gösteri Fırtınaspor’dan 5 Gollük Gösteri

Amatör Saha-1’de oynanan Doğuşspor-Demirspor mücadelesinde gülen taraf penaltı golüyle konuk ekip oldu. Bu sonuçla Kırmızı Beyazlılar 13 puana yükselirken, Doğuş ise 7 puanla yoluna devam edecek.

Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumunda Acarspor’u ağırlayan Çavuşçiftliği Kültürspor rakibini 3-1 mağlup edip 14 puana yükseldi. Sarı Lacivertliler ise rakibiyle aynı puanda kaldı. Bu grupta 14. Hafta maçları 6 Ocak Cumartesi günü oynanacak.

yalova-akkoy-2023-2024-ali-furkan-ozkantar-super-amator-kume-futbol-yukselme (1)

Editör: Arda Yavuz