İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Yalova’da! İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Yalova’da!

10 yıl önce temelleri atılan kulüp, ulusal ve uluslararası arenalarda Yalova’yı başarıyla temsil ederken birçok organizasyonda madalyayla dönmeyi başardı. UCI lisanslı milli sporcu ve kulüp başkanı Harun Ertuğrul’un kaptanlığını yaptığı YABİS’te Metin Bektaş antrenör olarak görev yaparken kulüp Milli sporcu yetiştirme hedefiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

“Kadromuz gün geçtikçe artıyor”

YABİS Başkanı ve Milli sporcu Harun Ertuğrul, “Türkiye genel klasman Master kategorisinde büyük bir başarıya imza attı, 10 ay önce kurulan kulüp gayretli ve özverili çalışmalarının sonucunda UCI lisanslı Milli sporcu ve kulüp başkanı olan Harun Ertuğrul, kaptanlığında ve antrenör Metin Bektaş önderliğinde 2023 yılı şampiyonu oldu ve sezonu şampiyonlukla kapadı. Bilindiği üzere Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü sporcuları sadece yarışmıyor. Hem bireysel hem de takım olarak katıldıkları yarışlarda Yalova adını duyururken yoğun yarış temposu içinde de sporcu yetiştirip kadrosunu büyütmeye devam ediyor. Bu sezon özel ve resmi birçok yarışa katılan ve İstanbul Beykoz’da Türkiye Şampiyonası’nda ter döken sporcularımız 2022-2023 sezonunu ise başarıyla bitirdiler. Bireyselde UCI lisanslı Milli sporcu olan takım kaptanı Harun Ertuğrul 2023 yılı Türkiye 2.’si olurken İbrahim Kesman ise birçok rakibini geçerek 60+ yaş kategorisinde 3.’lüğü kaptı” diye konuştu.

“Başarımızdaki pay sahibi Metin Bektaş”

Açıklamalarını sürdüren Ertuğrul, “Kulübümüzü kurarken antrenörümüz ve milli sporcumuz olan Metin Bektaş ile anlaştık, o ise üstün başarı ve fedakarlık gösterip uğraşarak bizleri buralara getirdi. Hocamız aynı zamanda bursa sezon başında 2 gün üst üste ikincilik, Afyon ilinde yol yarışı ve saate karşı yarışında Türkiye 5.’liği ve 6.’lığı kazandı. Antalya Akra Granfondo’da 2.’lik, Yalova şehir kupasında kategori 2.’liği, Beykoz Granfondo yarışında 1.’lik, Başkent Ankara’da 6.’lık, federasyon Beykoz kriteryum yarışında kategorisinde 3.’lük aldı. Sporcu olarak dereceler yapıp şampiyonluğumuza büyük ölçüde katkı sağladı ve yağmur çamur demeden sürekli bizleri çalıştırıp şampiyonluğa taşıdı. Zaten kendisi de camiamızın başarılı ve sevilen bir siması olduğu için bizleri de o şekilde centilmen ve sportmen olarak yetiştirdi, buradan kendisine teşekkür ederim kendisinin üzerimizde emeği çoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

yalova-yabis-bisiklet-turnuva-turkiye-basari (2)

Editör: Arda Yavuz