Haftaiçi her sabah ATV ekranlarına kitleyen, başarılı sunucu Müge Anlı ile Tatlı Sert programının 2023 özeti, Müge Anlı severler bu habere. 2023'te Müge Anlı'da hangi konular işlendi, hani olaylar acığa çıktı, her defasında şaşkına çeviren gelişmelerle acaba ne oldu, ne olacak sorularını izleyenlerin kafasına sokan, uykular kaçıran program, 2023'ün en ilginç Tatlı Sert vakaları sizlerle.

1. Fadime Hanım "Kızımın erkek seçiminde IQ'su düşüyor". Peki o olaylar neydi?

Fadime Evci kızına, Müge Anlı'nın programında beddualar yağdırmıştı. Fadime Evci'nin kızı Nuray hanım (25), 40 yaşındaki kuzeni, Engin Koca'yla kaçtığı iddilar arasındaydı. Müge Anlı ile Tatlı sert programına karılan Fadime Evci, 'kızımın erkek seçiminde IQ'su düşüyor' diyerek öz kızı için çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Kızı Nuray'a program aracılığı ile beddualar yağdıran anne Fadime, beddua etmesi sonucu Müge Anlı ve izleyeciler tarafından büyük tepki ile karşılaşmıştı.muge-anli-tatli-sert-fadime-evci (1)

Engin Koca hakkında sert iddialarda bulunan Fadime Evci, daha öncede başka kuzenine cinsel istismarda bulunduğu ve istismarda bulunduğu kişiyle evlendirilerek olayın üstünün kapandığını iddia etmişti.Engin hakkındaki diğer iddialar ise, annesini döverek öldürdüğü, ailecek hırsızlık yaptıkları, daha öncede bir kadına tecavüz ettiği yönünde iddialar ortaya atmıştı. Gözü yaşlı anne Fadime Evci, program aracılığı ile kızı Nuray'ın eve dönmesi için yalvardığı,kızı Nuray'ın zihin yaşının  14 olduğunu dile getirmiş " bunu düşünen bir yetişkin olabilir mi, benim kızımın erkek seçimin IQ'su düşüyor" açıklamalarında bulunmuştu. Kızı Nuray'da yayına bağlanarak, ailesine geri dönemeyeceğini ve adını Satılmış isminden Engin'e çeviren şahısla evleneceğini açıklayınca ortalığı  karıştırmıştı.muge-anli-tatli-sert-fadime-evci

Nuray'ın çevresindekilere "Biz Engin ile saklambaç oynuyoruz. Bana çikolata alıyor, sakız alıyor. Körebe bile oynuyoruz" dediğini söyleyen Fadime Hanım, kızının zihin yaşının 14 olduğunu söyleyip "Bunu düşünen biri yetişkin olabilir mi? IQ seviyesi düşük benim kızımın" dedi. Nuray'ın  "Biz Engin ile saklambaç oynuyoruz. Bana çikolata alıyor, sakız alıyor. Körebe bile oynuyoruz" anlattığını söyleyen Fadime Hanım, kızının zihin yaşının 14 olduğunu söyleyip "Bunu düşünen biri yetişkin olabilir mi? IQ seviyesi düşük benim kızımın" dedi. "Ben kızımı çok özledim, öpüp koklayacağım" diyerek ayaklanan Fadime Hanım'ı korumaları bile durduramadı! Tam bu sırada "Ben kızımı çok özledim, öpüp koklayacağım" diyerek birden ayaklanan Fadime Hanım'ı korumaları bile durduramadı. Sık sık ses sansürü uygulanan programda, Fadime Hanım "Onlar bize düşman, bu yüzden seni benden kopardılar. Ben sana analık yaptım, bu muydu karşılığı?" diyerek sinir krizi geçirmişti. Sık sık sansür uygulanan programda diline pek sahip çıkamayan Fadime Hanım "Onlar bize düşman, bu yüzden seni benden kopardılar. Ben sana analık yaptım, bu muydu karşılığı?" diyerek sinir krizi geçirmişti.

2.Bu Gözler Bıçakla Girmeye Çalışanı da Gördü

78 yaşındaki kadını arayan, Müge Anlı'nın şüphelendiği Mehmet Tunç isimli kişi kanala bıçakla girmeye çalışmıştı. Müge Anlı sinirlerine hakim olamayarak bıcağı eline alarak, hesap sormuştu, stüdyoda o anda gergin anlara izleyicilerde tanıklık etmişti. Ekranların vazgeçilmez ismi haline gelen Müge Anlı'nın yayınlanan bölümünde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Döndü Boztepe dosyasında yaşanan gelişmeler izleyicide şok etkisi yaratmış,78 yaşındaki Döndü Boztepe'nin kayıplara karışmasının ardından oğlu Uğur Boztepe programa katılarak Müge Anlı'dan yardım istemişti. 78 yaşındaki Döndü Boztepe'nin kayıplara karışmasının ardından oğlu Uğur Boztepe programa katılarak Müge Anlı'dan yardım istemişti. Döndü Boztepe'nin yaşadığı köyde kadavra arama köpekleri ile çalışmalara başlanmış, yaşlı kadının takma dişlerini ve parasını evde bırakarak kaybolması cinayet iddialarını kuvvetlendirmişti. Döndü Boztepe'nin yaşadığı köyde kadavra arama köpekleri ile çalışmalara başlanmış, yaşlı kadının takma dişlerini ve parasını evde bırakarak kaybolması cinayet iddialarını güçlendirmişti.muge-anli-tatli-sert-bicak-studyo

Kayıp kadının oğlu Uğur Boztepe'nin tek şüpheli olarak tanımladığı komşu Mehmet Tunç'un annelerini tehdit ettiğini ve bıçak çektiğini söylemesi üzerine iddiaların odağındaki isim canlı yayına alınmış, "Annem Mehmet Bey'den korkuyordu" diyen Uğur Boztepe annesine onu bıçaklayacağını söyleyen Mehmet Tunç'un zarar verdiğini düşündüğünü Müge Anlı ile paylaşmıştı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen kayıp Döndü Boztepe olayında korku dolu anlar yaşandı. 78 yaşındaki kadını arayan Müge Anlı'nın baş şüpheli olarak tanımladığı Mehmet Tunç, kanala bıçakla girmeye çalıştı. Anlı'nın bıçağı eline alarak hesap sormasıyla stüdyoda gergin anlar yaşanmıştı.
Kanala bıçakla girmeye çalışan Tunç'a görevlilerin müdahale ettiğini söyleyen Müge Anlı bıçağı eline alarak "Senin de üzerinde bıçak çıkmış. Bu sabah da kanala bıçakla gelmişsin. Nereden buldun bu bıçağı, kimden aldın? dedi. Mehmet Tunç bıçak olayına, kaldıkları otelin önünde bulunan bir satıcıdan aldığını söylerken, bıçak güvenlik görevlilerine teslim edilmişti ve Tunç'un sürekli bıçak taşıma arzusunda olduğu iddiası ise izleyiciler tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

3.35 kişi tarafından istismar konusunun söz olduğu iddiları, koca bir köy de vardı işin içinde.

Erdoğan: “Batı İkiyüzlü” Erdoğan: “Batı İkiyüzlü”

Aynure Hanım, zihinsel engelli ablası Elnare Kızmaz için Müge Anlı'nın kapısını çalmıştı. Aynure Hanım, ablasının eşi tarafından erkeklere satıldığını belirtmişti ve programda korkunç istismar olayının detayları ortaya çıkmıştı. "Ablamın akıl sağlığı yerinde değil eşi de bundan faydalanıyordu galiba. Ablamı köyde kullananlar oldu diye haberler geliyordu." diyen Aynure, ablasının köydeki erkeklere satıldığını söylemişti ve canlı yayında istismar ortaya çıkarılmıştı. Aynure hanım, ablasının köydeki erkeklere satıldığını söylemişti ve canlı yayında istismar ortaya çıkarılmıştı. Müge Anlı da mental problemleri olan Elnare'nin köydeki birçok erkek tarafından tecavüze uğradığını açıklamış, kocası tarafından satıldığı iddiası ortaya atılmıştı.muge-anli-tatli-sert-tecavuz

Müge Anlı da mental problemleri olan Elnare'nin köydeki birçok erkek tarafından tecavüze uğradığını açıklamış, daha önce istismara uğrayan Elnare'yi, Mustafa isimli erkeğin evine götüren Muzaffer isimli köylünün, Elnare'nin kayınbiraderi İsmail'in ve Ercan Öksüz'ün gözaltına alındığını açıklamıştı. Bu iddiaların ardından İsmail'in kızı tarafından çekilen videoda Elnare, İsmail'in ve Yakup'un eve geldiğini, Ahmet'in de para alıp cebine koyduğunu söylemişti. Bu iddiaların ardından İsmail'in kızı tarafından çekilen videoda Elnare, İsmail'in ve Yakup'un eve geldiğini, Ahmet'in de para alıp cebine koyduğunu söylemişti. Elnare'nin kocası Ahmet de eve gelen adamların olduğunu kabul etmişti ve "Muzaffer evime geliyordu, beni istemiyor, dövüyordu." demişti. Elnare'nin kocası Ahmet de eve gelen adamların olduğunu kabul etmişti ve  "Muzaffer evime geliyordu, beni istemiyor, dövüyordu." demişti.Köyde kahvehane işleten recep isimli şahıs ise, İsmail ve Elnare'yi eve girerken gördüğünü ve video çektiğini belirtmişti. 70 yaşındaki İsmail iftira attıklarını söyledi.

4. 70 yaşında ki sözde hoca, cips paketine yazdığı muskayla kaçırdığı 18 yaşındaki kız iddiası yok artık dedirtmişti

Müge Anlı'da cips paketine muska yazıp 18 yaşındaki kızı kaçırdığı iddia edilen 70 yaşındaki sözde hoca da günlerce konuşulmuştu. Mehmet Bey, eşi ve kızının kendisine hoca olarak gösteren 70 yaşındaki Kahraman isimli erkek tarafından kandırıldığını söyleyerek Müge Anlı'nın programından  yardım istemişti. Başına gelen olayı anlatan gözü yaşlı baba Mehmet Bey "Yıllardır mahallemizde bakkal işleten Kahraman, eşimi 'Kayınvaliden kocana büyü yapmış ben bozarım.' diyerek kandırdı. Eşim rızkımızı bu adama yedirdi. 10 bin TL'ye yakın para kaptırdı. Evimize gide gele hem eşimi hem de kızımın aklını bulandırdı." açıklmalarında bulunmuştu.  6 çocuklu sözde hocaya, eşinin kandığını, bu süreçte de 18 yaşındaki kızları Ayşenur'u kaçırdığı iddialar arasında yerini bulmuştu.

İnşaat işçisi Mehmet bey,  evde bulduğu muskaları Müge Anlı'nın programına getirmişti. Muskayı makasla kesip içeriğine bakmak isteyen Müge Anlı ise şok eden gerçeği söylediğinde ise herkes şok olmuştu. Kahraman, bu muskaları bir cips paketi jelatinine sarmış, Jelatinin içindeki kağıt ise gazeteden kesilen at yarışı sonuçlarının bulunduğu bir parça çıkmıştı.  Mehmet Bey'in eşi, ölmüş kayınvalidesinin eşine ve evliliklerine büyü yaptığını düşünüp huzursuzlanıyor ve bu Kahraman'dan medet umuyor. Kahraman da bu aileyi avucunun içine alıp, kızlarını kandırdığı aileyi avucunun içine alıyor. Mehmet Bey ise eşini ve ailesini çok sevdiğini, bugüne kadar eşine veya kızına kötü davranmadığını, evinden işine işinden evine gittiğini, karısına çok değer verdiğini, annesinin de böyle bir kadın olmadığını ve asla ailesine bir sadakatsizlik yapmadığını söylemişti.

5.Haymatlos ailesi unutulur mu? Kimliksizlik... Yurtsuzluk... Kayıtsızlık...

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı'da oldukça garip bir olaya tanıklık etmiştik, Babası tarafından küçük yaşta köle olarak satılan Galip dede ve 36 kişilik ailesi kimlikleri olmadıklarını ve bu yüzden yıllardır büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatmıştı. Şevket isimli şahıs, annesini aramak için katıldığı Müge Anlı'nın programında, olayın büyüklüğü ortaya çıktı. Olayın iç yüzü, oldukça şaşırttı. Şevket'in de dahil olduğu 36 kişilik ailenin ne kimliği var ne vatanı,'Yurtsuz' belgesiyle hayatlarını sürdürüyorlardı. Olayın detaylarına indiğimizde, Galip dede 10 yaşından beridir babası tarafından çalışması için, köle gibi satıldığını gözyaşları içinde anlatmıştı. Söylediğine göre babası Galip dedeyi diğer çocuklarından ayırmış ve normalde Cimbil olan soy ismi yerine Gül soy isimli ölmüş bir kişinin kimliğine kaydettirmiş. Aslında baktığınızda Galip Gül diye birisi yok! Hal böyle olunca ondan olan çocuklar da yurtsuz/haymatlos olarak kayıt altına alınmış. Osmaniyeli bu aile yıllarca şehir ve ev değiştirmişler.

Galip Bey'in çocukları ve torunları okul yüzü görmemiş. Hastalanınca ne hastaneye gidebiliyorlar ne de başlarına bir şey gelince polisi arayabiliyorlarmış. Çocuklar okula, gençler ise askere gitmek istiyor fakat kimliksiz oldukları için hiçbir şey yapamıyorlardı. Kimliksiz olmaları sebebiyle sözleşme yapamadıkları için bir evde bir aydan fazla oturamıyor, hiçbir işte çalışamıyorlardı. Çalışmak için girdikleri yerden ise sigortasız ve kimliksiz olmaları nedeniyle haklarını da yiyorlarmış. İş sahipleri polise gidemeyecek, haklarını arayamayacaklarını bildikleri için bazen paralarını bile vermeden işten çıkartıyormuş. Zaten Şevket'in babası da bu yoksulluk nedeniyle yaptığı hırsızlık sonucu yıllardır cezaevindeymiş.  Şevket'in de dahil olduğu 36 kişilik ailenin ne kimliği var ne vatanı. Yurtsuz belgesiyle hayatlarını sürdürüyorlar.

Editör: Arda Yavuz