“Mücadele edin, sesinizi duyuracağız” diyerek emeklilere seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Emekli Mitingi ve iktidarın 2024 yılını “Emekli Yılı” ilan etmesine yüklendi.

Başkan Özel partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada emeklilerle ilgili olarak,

“Türkiye kamuoyu bugünlerde iade-i ziyaret konuşuyor ya. İade-i ziyaret hakkında bilgi vereyim. Geçen pazar 81 ilde yaptığımız ziyaretlerden sonra 105 mitingde yaptığımız ziyaretlerden, konuşmalardan sonra iade-i ziyarete geldiler. 100 bin kişi. 98 bin 600 kişi buradaydılar. 19 Ocak’ta yola çıktık CHP Genel Merkezi’nden.

Enflasyon ENAG’a göre yüzde 124. TÜİK’e göre yüzde 68. En düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yaptılar. Ezdirmiyoruz dedikleri emekliyi 1,5 asgari ücretten, bugünkü para ile 26 bin liradan alıp, 20 yılın sonunda 10 bin liraya mahkûm ettiler.

5,5 ÇEYREK ALTINI HİÇ ETTİLER

22 yıl önce Ecevit’in emekliye verdiği son, en düşük emekli maaşı 8 altın alıyorken, bu ay verilen emekli maaşı 2,5 altın aldı. 5,5 altını, 5,5 çeyrek altını hiç ettiler.

Ben 105 miting meydanında, otobüs üstünden, sahneden, yağmur altında, ayazda, güneş altında, emeklilere seslendim. Gelin bize katılın. Mücadele edin. Sesinizi duyacağız. Sesinizi duyuracağız. Geldiler. Her gün geldiler. Daha kalabalık geldiler. Son mitinglerde, yüzde 70’lere varırcasına mitingimizi emekli mitingine dönüştürdüler. Haklarını hem meydanda, hem sandıkta aradılar. Kendilerini duymayanı, kendilerini önemsemeyeni, siyaseti onlar için yapmayanları, bu memleketi bugünlere getirenlere vefasızlık edenleri gittiler, 31 Mart günü sandığa gömdüler.

20 YAŞINDA GENCİ HASTA ETMEYEN VİRÜS 70 YAŞINDA AMCAYI ÖLDÜRÜR

ABD Başkanı Biden, “ABD, bir dönüm noktasında” ABD Başkanı Biden, “ABD, bir dönüm noktasında”

Güya bu yıl emekli yılıydı. Müjde veriyorlar. PTT kargoyu ucuza yollayacaksın. KYK yurtlarını açacağız. Öğrenciler yokken tatil yöresinde KYK yurdunda kalacaksın. 65 bin kapasite var oralarda. 250 emekliden biri kalır kalırsa. İş bilmezliğe bak ki yine bir sağlıkçı olarak söylüyorum. 10 ay, 11 ay, 18-25 yaş arası gencin bir arada yaşadığı, havalandırması iki kişilik odaları, sekiz kişi yapmışken, 11 ay orada bulunan o mikrobik flora, en sonda kalan. Neden kapanıyor? Neden ara veriyoruz eğitime? Oralar boyanacak. Temizlenecek. Dezenfekte olacak.

20 yaşında genci hasta etmeyen virüs 70 yaşında amcayı öldürür. 18 yaşında genci hasta etmeyen bakteri yeni bir pandemi yaratır. O yüzden niye pandemide belli bir yaşın üstü, belli bir yaşın altı evde tutuldu sanıyorsunuz. Bu yüzden böyle saçmalıkları kenara bırakın.

81 İLDEN ANKARA’YA GELDİLER

Ama biz söz vermiştik. Önce dedik, sizi duyacağız. Sandıkta sarı kartı gösterin, arkanızda değil icabında önünüzde olacağız. Sayın Erdoğan ile konuştum. Sayın Bahçeli kendi de söylemişti. Birlikte hareket edelim dedik. Ama kimsenin adım atmaya, bu sesi duymaya niyeti yok. O zaman sözümüzü tuttuk. Ankara’ya davette bulunduk. 81 ilden Ankara’ya geldiler. Ankara’daki emeklilerle birlikte kol kola, omuz omuza yürüdüler. Tandoğan’ı tıka basa doldurdular. Bütün basın izledi. Haykırdılar. Evet, o kadar beklemiyorduk. O meydanda CHP örgütü yoktu. O meydanda hepsi ileri yaşlarına gelmiş, herkes aralarında gezdi ve gördü. Kayıtlar ortada. Yoksullukları yüzlerinden akan. Yoksullukları kıyafetlerinden belli. Onurları kırılmış ama teslim olmamış 100 bin kişi vardı.

YANINIZDAYIZ. ARKANIZDAYIZ.

100 bin emekliye, bu ülkeyi bugünlere getirenlere selam olsun. Yanınızdayız. Arkanızdayız. Siz hakkınızı alana kadar biz durmayacağız. Kendimizden emin, başardığımızın farkında, moralimiz yüksek, birinci parti olmanın sorumluluğu ile hep birlikte yürüyoruz. Dün emeklilerle birlikteydik, orada bırakmadık. Onların sesini duymazlarsa emeklilerle birlikte bu meseleyi her platformda, her tür eylemle gündemde tutmaya, onların hakkını söke söke almaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Arda Yavuz