Yalova Gönüllü Sivil Toplum Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, Hacı Kemal Fidan Camisi önünde düzenlenen törende Suriye'ye 9'ncu TIR'ı gönderdiklerini söyledi.

Suriye'de insanların açlıktan, soğuktan öldüğünü ve çok zor durumda olduğunu dile getiren Anlayışlı, "Suriye'deki iç savaşta şu ana kadar 130 binden fazla insan öldü. Yüz binlerce sakat ve  yaralı yüz binlerce de yaralı var. 450 binden faza yetim var. 4,5 milyon kişi de mülteci durumuna düştü. 15 milyon insan da tehlikede, açlıkla, kıtlıkla  mücadele ediyor" diye konuştu.

Anlayışlı, Suriye'deki insanların açlıktan kedi ve köpek Eti yeme zorunda kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler Yalova'daki Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları olarak geçen yıl yardım kampanyasını başlatmıştık. Allah'a şükürler olsun Yalova'daki kardeşlerimizin yardımlarını 3 tır olarak Suriye'ye götürdük. Suriye içerisindeki kardeşlerimize bizzat kendi ellerimizle yardımları verdik. Geçen yıl Suriye'de gerçekten çok ciddi bir felaket vardı. İnsanlar soğuktan ölüyordu. Çocukların bebeklerin ayaklarında çorap yoktu. Şuan oradaki durum daha felaket bir durumda. İnsanlar açlıktan hayvan Eti yemek zorunda kalıyor. Bunun için yardımlarınızı daha çok bekliyoruz."

Un ve temel gıda maddeleri yüklü tır, yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırmak amacıyla dualar eşliğinde yola çıktı.

 

Editör: TE Bilişim