Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, ilçede sıfır atık merkezi kurulacağını duyurdu. Bu merkezle birlikte Termal'in geri dönüşümde önemli bir mesafe alacağını ve daha temiz, doğayla çevreye dost bir ilçe haline geleceğini belirten Acar, "Sıfır Atık, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayarak, hem ekonomimize hem de çevreye önemli katkılar sağlayacak bir hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için Termal olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

Yalova Termal Ak Parti Belediye Baskan Sifir Atik Merkez Proje (1)1000 metrekare alana kurulacak merkezde, geri dönüştürülebilir atıklar toplanıp sınıflandırılarak yeniden dönüştürülecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında 1. sınıf atık getirme merkezi olarak planlanan merkezde sınıflandırmayı ve geri dönüşümü sağlayacak birimler de yer alacak.

Termal Belediyesi tarafından yapılacak olan bu yatırımla birlikte ilçede atık yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleştirilerek geri dönüşüm oranları artacak. Bu sayede hem çevrenin korunmasına hem de doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına katkıda bulunulacak.

Termal’de Marketler Denetim Altında Termal’de Marketler Denetim Altında

Yalova Termal Ak Parti Belediye Baskan Sifir Atik Merkez Proje (2)Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, sıfır atık merkezine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu merkezle birlikte Termal'de geri dönüşümde önemli bir mesafe alacağımıza inanıyoruz. Daha temiz bir doğayla çevreye dost bir ilçe için kuracağımız bu merkezimiz ilçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Editör: Arda Yavuz