Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonundan ulusal düzeyde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yerel düzeyde ise Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumlu bulunuyor.

Bu kapsamda, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluk alanında görevli personelin afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerine ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla eğitim programları düzenlendi.

Ana çözüm ortağı olarak İl Müdürlüğü ile destek çözüm ortakları bünyesinde görev alacak tüm personele; psikososyal destek hizmetlerinin genel çerçevesi, hukuki dayanakları, afetten etkilenen bireylerle etkili iletişim yöntemleri ve psikolojik ilk yardım konularında farkındalık kazandırmak amacıyla “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimi” ile “Psikolojik İlk Yardım Eğitimleri” verildi.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Bu eğitimler, afetlerden etkilenen vatandaşlara hızlı ve bilinçli şekilde ulaşmak, onların yanında olmak ve toplumsal dayanıklılığı güçlendirmek açısından büyük değer taşımaktadır.” dedi.

Gerçekleştirilen eğitimler ile afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında psikososyal destek hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve personelin afetten etkilenen bireylere daha bilinçli bir şekilde destek sunabilmesi hedefleniyor.Yalova Aile Sosyal Psikososyal Afet Egitim (4)

Yalova Aile Sosyal Psikososyal Afet Egitim (5)

Yalova Aile Sosyal Psikososyal Afet Egitim (1)

Bahçekapılı: “Sizleri Yeniden Görmekten Mutluluk Duyuyoruz!”
Bahçekapılı: “Sizleri Yeniden Görmekten Mutluluk Duyuyoruz!”
İçeriği Görüntüle

Yalova Aile Sosyal Psikososyal Afet Egitim (2)

Kaynak: Haber Merkezi