Laçin, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla 1994 yılından itibaren her yıl 15 Mayıs “Aile Günü” bugünün içinde yer aldığı hafta ise “Aile Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Geçmişten günümüze var olmaya devam eden aile gerek ilişkilerimizi gerekse sosyal hayatımızı düzenleyen bir kurumdur. Evlilik ve kan bağına dayanan, eşler, çocuklar ve kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu topluluk içindeki en küçük birlik olan aile, toplum için büyük bir öneme sahiptir.

Son yıllarda ülkemizde çekirdek aile ve dağılmış ailenin yaygınlaştığı, geniş ailenin ise azaldığı görülmektedir. Boşanma oranlarında geçmiş yıllara göre artışın yaşanması, değişen insanlık ilişkileri, aile üyelerinin birbirlerine karşı fazla beklenti içine girmiş olması bireysel davranışların artmasına yol açmıştır. Teknolojik gelişmelerin sonucunda televizyon ve internetin hayatımızdaki etki alanının artması da aile bireylerinin birlikte geçirdiği süreleri sınırlandırmakta, aile içi paylaşımları azaltmaktadır. Geleneksel Türk aile yapısındaki değişimler ve kuşaklar arasında ortaya çıkan farklılıklar ve sorunlar bu konuda çalışmalar yapmamız gerektiğini ortaya koymuştur.

Bizler de yaptığımız çalışmalarda güçlü aile, güçlü millet bilinci ile hareket ediyoruz. Bu doğrultuda Müdürlüğümüzce Aile Eğitim Programları kapsamında Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Çatışma Çözümü, Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele, Çocuklarda Mahremiyet Bilinci, Sosyal Medya ve Bilinçli İnternet Kullanımı, vb. konularda eğitim programları düzenleyerek gençler başta olmak üzere toplumda bu konuda farkındalığı artırarak aidiyet duygusunu, aile içi rolleri ve iletişim becerilerini güçlendirmeye çalışmaktayız. Bu doğrultuda 2022 yılından bu yana düzenlenen 103 eğitimde İl Müdürlüğümüze bağlı Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli uzman personellerimiz tarafından yaklaşık 4450 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca çiftlere ve bireylere yönelik uzman personelimizle ücretsiz aile danışmalığı hizmeti de sunmaya devam etmekteyiz.

Ayrıca aile ortamında uzak olarak kuruluşlarımızda büyüyen çocuklarımızı evlat edinerek veya koruyucu aile olarak onlara sevgi ve şefkat göstererek aile ortamına alan ailelerimiz var. Bu durum bizi de oldukça mutlu etmektedir. Buradan onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

Aile Haftasının ailelerimizin korunması ve güçlendirilmesine katkı sağlaması dileğiyle herkesin Aile Haftasını kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber – Duygu Saral

Editör: Rümeysa Şahin