Yalova’da AK Parti 28. Dönem Milletvekili adaylarını tanıttı. Halk Eğitim Merkez’inde düzenlenen aday tanıtım töreni AK Parti Yalova Teşkilatı üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın moralleri Allah’a şükürler olsun çok çok iyi. Teşkilatlarımızın morali de çok çok iyi. Yalova’da Allah’ın izniyle hedefimiz iki değil, üç aday çıkarmak. Ve buna ilk defa bu kadar hazırız. Bu teşkilatlarda bunu başaracak güç ve azim var. Ben buna inanıyorum. Allah nasip ederse bu sürecin sonunda da bunu elde edeceğiz” dedi.

“Millet iradesini, umut satanlara hiçbir zaman itimat etmediği gibi icraat yapanlara itimat edecektir”

Umut Güçlü ’nün ardından sahneye AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Erhan Dede çıktı. Dayanışmanın kardeşliğin omuz omuza mücadele verildiği örnek bir parti olduklarından bahseden Dede, “Bu davanın doğuşundan bugüne alın teri dökmüş mutfağında yer almış, her bir görevi layıkıyla yerine getirmiş, AK Parti’yi başarıdan başarıya koşturan her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şimdi nöbet görevi bize ve sizlere verildi. Bu kutlu davanın Yalova’da ki öncüleri bizleriz. Bu davayı kaçırmanın sorumluluğu da şu anda bizim sırtımıza yüklendi. Sorumluluk büyük ve anlamlı. Kurulduğu ilk yıldan 2002 yıllarında iş başına tek başına diyerek iktidar olmuş, AK Partimizin 2023 yılında yine Türkiye için doğru adımlar, doğru adam, doğru zaman vizyonuyla tekrar sahaya çıkıyoruz. Allah gazamızı mübarek, yolumuzu açık eylesin. Zaferimiz de kutlu olsun. AK Parti planlı programlı ve kurumsal işleyişi olan bir partidir. Dayanışmanın kardeşliğin omuz omuza mücadelenin verildiği örnek bir partidir. Cumhurbaşkanımızın dün ifade ettiği gibi kader gayrete aşıktır. Bizde inşallah gayrete âşık olacağız. 14 Mayıs’ta inşallah şahlanış için hazırlanıyoruz ve mücadelemize başlayacağız. 14 Mayıs tarihin yazılacağı yıkım projelerini, hüsran projelerini, şer ittifaklarının hüsrana uğradığı sadece ülkemizin değil, yaşadığımız coğrafyanın ve mazlumların beklediği bir seçim olacaktır. Millet iradesini, umut satanlara hiçbir zaman itimat etmediği gibi icraat yapanlara itimat edecektir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın Yalova’dan beklentileri çok yüksek”

Bu seçime gönlü yaslı bir şekilde gireceklerini belirten AK Parti 2. sıra Milletvekili adayı Meliha Akyol ise konuşmasında, “Ben 2021 yılında sizlerle bu yola revan olduk. Geldiğimiz 22 yıl sonunda da Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle bugün yine Milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Beni sizler büyüttünüz, sizlerden feyz aldım, sizlerden sevgi aldım. Sizlerin her bir telefonunuza çıkarak ufakta olsa işlerinizi halletmek bana büyük inşirah verdi. Sekinet sağladı. Ben hep bundan beslendim. Rabbim sizi var etsin. Şimdi bu seçimden iki ay kadar önce asrın felaketi 11 ilimizde olan bir deprem yaşadık. 50 binin üstünde kayıplarımız var. Biz biliyoruz ki Allah’a iman eden ve büyük felaketlerde vefat edenler şehittir. Şehitlerimiz çok bol, ülkenin yarısı şehit dolu. Belki de bu salonda çok yakınları var. Acımız çok büyük. Neşet Ertaş’ın dediği gibi bu seçime gönlümüz yaslı, gamlı giriyoruz. Onun için seçim süreci boyunca tabii ki çalışmalarımızı yapacağız. Ama şehitlerimizi acılarımızı hiç unutmayacağız. Dün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milletvekili Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi için Ankara’daydık. Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve sevgilerini size iletiyorum. Değerli kardeşlerimiz, Cumhurbaşkanımızın Yalova’dan beklentileri çok yüksek. Meliha dedi üç taneyi bekliyoruz. Bunu ciddi diyorum dedi. İsterseniz nehirleri ters akıtırsınız dedi. Ekipte çok güzel bende size güvenerek ona söz verdim. İnşallah Cumhurbaşkanımıza buradan güçlü bir şekilde cevap vereceğiz. Allah gazamızı mübarek etsin. Bizi muzaffer kılsın. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde onu bu ümmetin, dünyada ki mazlumların ve ülkemizin başından eksik etmesin. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

“AK Partimizi sadece siyasi parti olma misyonunun içine kimse sıkıştıramaz”

AK Parti 2. sıra Milletvekili adayı Meliha Akyol’un konuşmasının ardından sahneye çıkan AK Parti 1. sıra Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Bugün bu salonda Yalova’nın her hanesine, her sokağına, her bucağına götüreceğimiz mesajın kararlığın ve geleceğin Yalova’sını inşa edecek güçlü ve iradenin resmini veriyorum. Her birinizle gurur duyuyorum. Partimiz kurulduğu ilk günden bu yana Cumhurbaşkanımız ve arkadaşları yola bismillah dediği ilk andan itibaren Yalovamız her zaman çok güçlü bir şekilde bu davanın arkasında durdu. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin destekçisi oldu. O yüzden biz bir araya geldiğimizde teşkilatlarımızla bir olduğumuzda öyle hiç siyasi partili teşkilat mensupları, üyelerini değil inançlı kadrolarını karşımızda görüyoruz. Yalova’dan mazlumlara hizmet etme derdinde olan kahramanları görüyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Yalovamızdan tüm Türkiye’ye tüm dünyaya çok anlamlı çok güzel ve çok yerinde mesajları yine bu ekiple birlikte ulaştıracağız. Bunu birlikte başaracağız. Buna inançlı bir kadro olarak bugün huzurlarınızdayız. Biz beraberiz, güçlüyüz. O yüzden asla ve asla AK Partimizi sadece siyasi parti olma misyonunun içine kimse sıkıştıramaz. Biz siyaseti milletimize hizmet edeceğimiz en önemli ulvi bir görev olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Yalova Milletvekili adayları sahneye çıkarak Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda kalabalığı selamladı. Belediye başkanları ve parti teşkilatları da sahneye çıkarak birlik pozu verdi. Fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (6)AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (7)AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (4)AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (5)AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (3)AK Parti, Milletvekili adaylarını tanıttı (1)

Editör: Rümeysa Şahin