Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ocak Cuma günü Yalova’ydı. Türkiye’nin kendi imkanlarıyla ürettiği Türk Donanması'nın TCG Anadolu'dan sonraki en büyük gemisi TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi gemisi ve dünyanın ilk insansız deniz aracı Marlin Sida'nın teslim töreni için Altınova’daki programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 90. Spor Salonu’ndaki AK Parti programı katıldı ve önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda uzun zamandır beklenen açıklamayı yaptı ve Yalova Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Armutlu Belediye Başkanlığı için Cengiz Arslan, Altınova Belediye Başkanlığı için Regaip Ahmet Özyiğit, Çınarcık Belediye Başkanlığı için Numan Soyer, Çiftlikköy Belediye Başkanlığı için Recep Hacı ve Termal Belediye Başkanlığı için Hüseyin Sinan Acar’ı duyurdu ve daha önce 7 Ocak Pazar günü Halit Kültür ve Kongre Merkezi’nde ismini açıkladığı Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk’u tekrar kamuoyuna duyurdu.

Başkan Yaman, CHP Heyetini Makamında Ağırladı Başkan Yaman, CHP Heyetini Makamında Ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları teker teker sahneye çıkardıktan sonra Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Ak Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve Ak Parti Yalova Gençlik Kolları Başkanı Muaz Ceylan’ı sahneye çağırdı ve topluca birlik görüntüsü verdiler.

AK Parti’nin ilçe adaylarının açıklanmasının ardından büyük bir düğüm çözülmüş oldu ve mevcut Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar ile Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ile yola devam kararı alınırken, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’ın yerlerine yeni isimlerle yola çıkma kararı verildi.

Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk Kimdir?

yalova-ak-parti-cumhurbaskani-belediye-baskan-aday-altinova-armutlu-ciftlikkoy-termal-cinarcik-adaylar-haber (4)
1973 Yılında Yalova'da  dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yalova’da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Tutuk, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlar sahibi ve İşletmecisidir. 3 Dönem  AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığında çeşitli kademelerde görev aldı. Daha sonra 2 dönem İl Yönetimde Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı görevini yaptı  2019 Mali İdareler seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyesi olarak seçildi. Evli ve 3 çocuk babası. 2020 yılından itibaren Yalova Belediye Başkanvekilliği ve Yalova Belediye Başkanlığı görevlerini üstlenen Mustafa Tutuk, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti tarafından Yalova Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar Kimdir?

yalova-termal-belediye-baskan-altyapi-calisma-1
01.08.1970 yılında Yalova’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Yalova'da tamamladı. Evli ve iki çocuk babası.1990 yılından itibaren Yalova ve Termal'de ticaret yapıyor. Yalova ve Termalde birçok sivil toplum kuruluşlarının Yönetim Kurullarında aktif olarak görevlerde bulundu. Siyasete 1994  Anavatan Partisi ile başladı. Anavatan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği  yaptı.2002 yılında  Adalet ve Kalkınma Partisi'ne üye olduktan sonra 2004- 2014 yılları arası Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014-2019 yılları arasında Termal İlçe Başkanlığı yaptı. 2019 yılında AK Parti’den Termal Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sinan Acar 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den tekrar Termal Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer kimdir?

Başkan Numan Soyer’in “24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı” Mesajı
1972 yılında Çınarcık’ta doğdu. İlköğrenimini Çınarcık’ta, orta ve lise öğrenimimi Yalova’da tamamladı. 25 yıldır çeşitli sektörlerde Çınarcık Halkına hizmet etti. Aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda farklı kademelerde görev aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Numan Soyer 2019 yılında Ak Parti’den Çınarcık Belediye Başkanı olarak seçildi. Soyer, Ak Parti tarafından 2024 yerel seçimleri için tekrar Çınarcık Belediye Başkanı Adayı gösterildi. 

AK Parti Altınova Belediye Başkanı Regaip Ahmet Özyiğit Kimdir?

yalova-ak-parti-cumhurbaskani-belediye-baskan-aday-altinova-armutlu-ciftlikkoy-termal-cinarcik-adaylar-haber (2)
 1979 Ankara doğumlu olup, ilk orta ve lise tahsillerini Ankara’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak, bu mesleğe adımını attı. Balıkesir Dursunbey ve Balya İlçelerinde Kaymakamlık Vekâletinde bulundu. Daha sonra 2003-2004 yılları arasında İngiltere Sheffield”da Pre-MBA (Developing of the İnternational Management) programını bitirdi. Meslek hayatında sırasıyla 2004-2006 yıllarında Trabzon-Şalpazarı Kaymakamı, 2008- 2011   yılları arasında  Gümüşhane-Şiran Kaymakamı, 2011-2013  yılları arasında Yozgat-Şefaatlı Kaymakamı, 2013 -2015 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, 2015-2017 Konya-Seydişehir Kaymakamlığı, 2017-2018  Malatya Vali Yardımcılığı görevlerini üstlenen Özyiğit 31.08.2018 tarih ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Yalova-Altınova Kaymakamı oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Özyiğit, AK Parti tarafından Altınova Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 

Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Recep Hacı Kimdir?

yalova-ak-parti-cumhurbaskani-belediye-baskan-aday-altinova-armutlu-ciftlikkoy-termal-cinarcik-adaylar-haber (1)
Recep Hacı, 1987 yılında Burgaz’da dünyaya geldi. 1990 yılında Bulgaristan göçmeni olarak Yalova’ya geldi. İlk ve orta öğrenimini Yalova Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini Fatih Sultan Mehmet Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlığını aldıktan sonra Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde 2 yıl mecburi hizmetini tamamladı. 2018 yılında Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi olarak göreve başlayan Uzman Doktor Recep Hacı 2022 yılına kadar bu görevi üstlendi. Evli ve 2 erkek çocuk babası olan Hacı, AK Parti tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak gösterildi.

Kaynak: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel