Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Esenköy’e 16 derslikli bir lise yapılacağının müjdesini verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akmeşe, “Ben Yalova'ya geleli bir seneyi aşkın bir süre oldu. İlk ziyaretimize gelenlerden bir tanesi de Esenköy Belediye Başkanımız Mehmet Temel'di. Hem ziyaret hem ticaret şeklinde bir giriş yaptı. Dedi ki ben yıllardır Esenköy’e bir okul yapmak istiyorum. Tabii ilimizi ve ilçemizi analiz ettikten sonra gerçekten de orada bir lise binasının olmadığını, mevcut öğrenci sayısınında eğitim ihtiyacını başka yerlerden karşıladığını tespit etmiştik. Ancak geçen süre içerisinde Başkanımız her fırsatta bunu dile getirdi. Kendisinin samimi isteğini görmüş olduk. Bir eğitim arazimiz vardı. Bu eğitim arazimizle ilgili gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Belediyemiz buradaki lise binasının anahtar teslim olacak şekilde yapılması konusunda son derece istekli ve gayretli olduğunu defalarca deklare ettikten sonra Milli Eğitim Bakanlığımıza konuyla ilgili protokol onayımızı da aldık. Resmi ilk adımını da atmış olacağız. Bu vesileyle Esenköy Belediye Başkanımız öncülüğünde oraya bir lise kazandırmak bize de nasip olacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Allah açılışını yapmayı da nasip etsin diyorum” şeklinde konuştu.

Temel, ‘Hasret sona eriyor’

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, “Bugün bizim için çok güzel bir gün. Çok heyecanlıyız. Yıllardır lise yapmaktan hasretiz. Esenköy'de çok güzel bir yer. Çocuklarımızın okuyacağı bir yer. Kötülüğün olmadığı bir yer. Orada yetişen çocuklar vatana, millete büyük hizmetler edeceğine bütün kalbimizle inandığımız için arzumuz bir lise yapmaktı. İnşallah bugün Sayın Valimin huzurunda bu iş gerçekleşecek. Ben valime, müdürüme, ekiplerine, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emek verdiler. Bakanlıktan onaylattılar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Biz bu liseyi imece usulü yapacağız. Yani belediyenin parasıyla değil, imece usulü. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Kaya ‘Esenköy’e hayırlı uğurlu olsun’

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Ben başkanıma güveniyorum. 16 derslikli bu okulu yardımlarla devletin tek bir kuruşunu harcamadan yapmaya söz verdi. Dolayısıyla biz de kendisine tam anlamıyla bu konuda yüzde yüz güveniyoruz. Buradaki okulu yapıp bize teslim edecek. Bütün okullarda örnek alsınlar. Çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

yalova-esenkoy-protokol-lise-bina-imza (5)yalova-esenkoy-protokol-lise-bina-imza (4)

Editör: Arda Yavuz