Kangal, “Kimseye menfaat sağlamadım. Asılsız şekilde suçlandım” dedi. Kaytazdere Belediye binasının önünde gerçekleşen basın açıklamasında CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, CHP Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, Yalova İl Genel Meclis üyesi Tahsin Yener, DEVA Partisi bir önceki dönem İl Başkanı Mehmet Demirhan, CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Koru Belediye Başkanı Kâmil Yaman, bir önceki dönem CHP Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, CHP belde başkanları ve partililer, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal’ı yalnız bırakmadı. Kangal, “Yalova 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından haksız ve asılsız şikâyetler üzerine İdare Mahkemesi kararını yerine getirmediğim ve bu surete hakkımda yapılan yargılama neticesinde hukuka ve hakkaniyete aykırı olarak 10 Ay Hapis Cezasına hükmedilmiş ve hakkımda hak mahrumiyeti karart verilmiştir. İstinaf Mahkemesi tarafından haklı itirazlarımız dikkate alınmayarak, istinaf talebimiz reddedilmiştir. Bu karara karşı, tarafımca gerekli hukuki yollara başvurulmuş ise de istinaf incelemesi neticesinde de netice olarak, hakkımda verilen hapis cezası ve hak mahrumiyeti kararı maalesef kesinleşmiş durumdadır” dedi.

‘Kendine değil, kentine çalışan bir başkanım’

Görevi kötüye kullanma suçunu işlediğim iddiası ile halkımız tarafından seçimle iş başına gelerek özveriyle yerine getirdiğim Kaytazdere Belediye Başkanlığını yürütmekte iken hakkımda yapılan bu yargılama; belediyemizin ihtiyaçları ve kamu hizmetleri doğrultusunda, kamu menfaati ve vatandaşlarımızın da şikayetleri gözetilerek, daha iyi ve doğru hizmet verilmesi amacıyla belediyemiz personelinin görevi ile ilgili olarak, tüm özlük hakları ayni kalmak suretiyle görev değişikliği yapılmasından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullanan Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, “Belediye Başkanlığı görevim süresince tüm işlemlerim usul ve yasaya uygun olmuş, her zaman kamu menfaati gözetilmiş, kimseye haksızlık yapılmamış ve kimseye de menfaat sağlanmamıştır. Kamu zararına neden olacak hiçbir kararım ve işlemim yoktur. Hakkımdaki karar herhangi bir kişiye ya da kendime haksız menfaat sağlamak, belediyenin ve kamunun zararına neden olmaktan verilmedi. Tamamen belediyemiz ihtiyaçları doğrultusunda personelimiz hakkında yapılan görevlendirme kararı ile ilgilidir. ‘Kendine değil kentine çalışan bir başkan’ olma hedefiyle yola çıktığımız ve seçildiğimiz günden bu yana çizgimizden hiç şaşmadığımız için başkanlığım süresince şahsımı ve ekibimi güçlü bir rakip olarak gören odaklar tarafından hakkımda asılsız ve haksız suçlamalar yapılmıştır. Gelinen aşamada ise maalesef bu kişiler hedeflerine ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

‘Haklı mücadelemiz sonuna kadar sürecek’

Hukuka ve hakkaniyete aykırı olduklarını düşündükleri ve adalet duygusunu zedeleyen bu karara karşı mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini söyleyen Başkan Kangal, “Anayasal Düzene ve Devletimizin güvenliğine karşı işlenen suçlar ile kadın cinayetleri gibi çok daha ağır suçlarda dahi mahkemelerce uygulanan takdiri indirim nedenleri ve yasanın lehe hükümleri, hiçbir haklı gerekçe olmaksızın ve tüm hukuk teamülleri göz ardı edilerek lehimde uygulanmamıştır. Hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğunu düşündüğümüz ve adalet duygumuzu zedeleyen bu karara rağmen, haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi ve her zaman olduğu gibi kentimize ve halkımıza hizmete devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunarım” ifadelerini kullandı. Kangal’ın ardından sırasıyla CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç ve CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’da açıklamalarda bulunarak Ali Kangal’a desteklerini iletti.

Haber -Duygu SARAL

Editör: Rümeysa Şahin