Yalova randevusunda ise 1 gol atma başarısı da gösteren Alperen Topçular’ın takımı Gölcükspor sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılarak üst tura yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası ilginç bir maça sahne oldu. İki Yalovalı futbolcu Alperen Topçular ve Ömer Kaya birbirlerine rakip oldu. Yalovaspor altyapısından yetiştikten birçok önemli takımda oynayan iki isim ZTK’da üst tura çıkabilmek için ter döktü. Gölcükspor ile Bartınspor arasında oynanan 1. Tur maçına İhsaniye İlçe Stadı ev sahipliği yaparken, Asen Albayrak, Ömer Sözcü ve Beran Yalçın hakem triyosu da bu müsabakada ter döktü.

Her iki Yalovalı futbolcu da sahaya ilk 11’de çıktı. Gölcükspor forması giyen Alperen Topçular 15. Dakikadaki golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Kocaeli temsilcisi adına Serbay Yağız 52’de, Fatih Gümüşel’de 78. Dakikalarda gollerini atarken Gölcükspor sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılıp adını üst tura yazdırdı.

Zorlu 90 dakikada Alperen Topçular 90 dakika forma giyerken bir de sarı kart gördü. Alperen gibi Ömer Kaya’da 90 dakika boyun da ter dökerken 55. Dakikada sarı kart gördü.

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turunda Vertaco Altınova Belediyespor 3-2’u yenip kupa dışına iten Çorlu 1947 Spor 1. Turda eşleştiği Edirnespor’u da 2-1 mağlup edip üst tura yükseldi.

golcukspor-yalova-spor-futbol (3)golcukspor-yalova-spor-futbol (1)

Editör: Rümeysa Şahin