Beldede Bulunan Gazileri Ziyaret Etti Beldede Bulunan Gazileri Ziyaret Etti

Altınova Kent Müzesi gezisinde öğrencilere, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Altınova Belediyesi Müze Sorumlusu Arkeolog Sabriye Yazıcı Şentürk, Vakıfbank İlkokulu Müdürü Özge Ekinci ve öğretmenler eşlik etti.
Yalova Altinova Kent Muzesi Hafta Ogrenci Ziyaret Baskan (1)‘’Gelecek nesillere Altınova tarihini aktarıyoruz’’
Altınova’da gelecek nesillerin geçmiş tarihi bilmesinde fayda olacağını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’ Vakıfbank İlkokulu öğrencilerimiz müzemizin içerisinde gezinti yaparak ilçemizin derin kültürel bağlarını keşfetme fırsatı buldular. Altınova Kent Müzesi, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir rol oynayacak.’ dedi.
Yalova Altinova Kent Muzesi Hafta Ogrenci Ziyaret Baskan (3)‘’İlçe tarihini bilmek isteyenleri bekliyoruz’’
Müzenin ilçe tarihini anlamak isteyen her vatandaşa açık olduğunu da belirten Başkan Fazlaca,’ Altınova Kent Müzesinin içerisinde sadece kent müzesi değil, resim sergisi de bulunmaktadır. Altınova Belediye binası aynı zamanda kültürel bir binadır. İlçemizin tarihini bilmek isteyen her vatandaşımızı Altınova Kent Müzemize bekliyoruz.’ dedi.
Yalova Altinova Kent Muzesi Hafta Ogrenci Ziyaret Baskan (5)Geniş Çaplı Kent Müzesi
Altınova Kent Müzesi içerisinde resim sergisiyle beraber ilçe ve Belediye Spor Kulübü tarihinde barındırıldığını belirten Altınova Belediyesi Müze Sorumlusu Arkeolog Sabriye Yazıcı Şentürk,’ Altınova tarihi ile ilgili görseller, yöresel kıyafetler, Hersek Lagün maketi, hayvancılık ve tarım ile ilgili geçmiş dönemde kullanılan malzemeler gibi bir çok envanter müzemizde ziyaretçilerini bekliyor. Gene müzemiz içerisinde de resim sergimiz bulunmaktadır. Müzemize ziyarete gelen misafirlerimizi ve öğrencilerimizi ilçemiz hakkında bilgilendiriyoruz. Altınova Kent Müzesi, geniş çaplı bir müze yapısına sahiptir.’ dedi.
Yalova Altinova Kent Muzesi Hafta Ogrenci Ziyaret Baskan (4)Eski Yöre Kıyafetleri ve Hersek Lagün Maketi Dikkat Çekti
Altınova Kent Müzesi’ni gezerek Altınova ile ilgili geçmiş tarihe tanıklık eden öğrenciler,’ Altınova Kent Müzesini ilk defa gezdim ve çok beğendik. Böyle bir müzeyi gezdiğimiz için çok mutluyuz. Altınova’nın eski yöre kıyafetleri ve Hersek Lagün maketine hayran kaldık.’ ifadelerine yer verdiler.

Editör: Arda Yavuz