Engelsiz Kafe adının kullanılmasının yanlış bir politika olduğunu aktaran Arslanhan, ticari işletme düşüncesiyle hareket edilmesi yanlış bulduğunu, KISA KISA GÜNDEM programına dile getirdi.  ‘Beceremiyorsanız, bırakın biz yapalım.’ diyerek kar amacı gütmeyen bir dernek olarak hareket etmenin topluma hizmet anlamında büyük farkındalık oluşturacağını ifade eden Arslanhan, bu konuda verdikleri röportaj ve söyleşilerin politikaların değişmesi yolunda atılabilecek en önemli adımlardan biri olacağını aktardı.

Engelsiz kafe Konusu ile ilgili ilgili projeler sunuyor musunuz?  Size yardım geliyor mu, tamam yapacağız diyorlar mı?  Sözler veriliyor mu size, bununla ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Arslanhan: Her iki Engelsiz Kafe ile ilgili oluşumunda bu anlattıklarımın hepsini ilgililere anlattım ben. Daha sonra da anlattım. Ama ne yazık ki aynı politikaları devam ediyor ve gelinen nokta da belli. Biz sürekli anlatıyoruz, işleyişin nasıl olması gerektiğini. Hatta şu öneriyi bile sunduk. Bu politikaya devam edilecekse zarar edersiniz ya da kar edersiniz bu bizi ilgilendirmiyor. Bu ticari işletmeye girer. Ama engelliliği ile ilgili bir politikaya nazaran Engelsiz Kafe adını kullanıyorsanız bu politika doğru değil. Eğer bu politikada devam edecekseniz biz buna karşıyız. Şunun yapın dedik, yani ‘Beceremiyorsanız, bırakın biz yapalım.’ Biz dernek olarak yaparız. Gayet de güzel yaparız sonuç itibariyle, kar amacı gütmüyoruz. Topluma hizmet nazarında farkındalık oluşturmak, fırsat bunlar. Engellilerin mesleki eğitimini ve toplumda sosyal hayata kazandırmak için çok büyük fırsat bu iki kafe. Ama bugüne kadar başaramadık. İnşallah böyle söyleşiler, röportajlar da vesile olur. Bir noktaya gelir, politikalarının değişmesi lazım.

Haber – Duygu SARAL

Editör: Rümeysa Şahin