15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Dünya Su Gününde “Barış için Sudan Faydalanmak” başlığıyla, Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği programa; Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Müdürü Dr. Yılmaz Boz, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin katıldı. Program protokol konuşmalarıyla başladı.

Yalova Kent Konsey Kadin Meclis Su Gun Il Genel Meclis Tarim Tema (4)Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Barış için Sudan Faydalanmak Dünya Su Günü’ etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, “ Kent Konseyi olarak suyun önemine her platformda dikkat çekerek bu konuyu gündemde tutmak istiyoruz. Yerkürenin dörtte üçü sudur. Bunun %97’si ise tuzlu sudur. Kalan %3 ise insanın yaşaması için kullanılacak olan sudur. Avrupa Çevre Ajansı’nın raporuna göre, Türkiye su açısından çok da zengin kaynaklara sahip değildir. Bu açıdan mevcut su kaynaklarını çok iyi kullanıp, son derece dikkatli olunması gerekiyor. Sürdürülebilir bir yaşam için suyun önemini herkes çok iyi kavramalı” dedi.

Yalova Kent Konsey Kadin Meclis Su Gun Il Genel Meclis Tarim Tema (5)Dünya Su Günü etkinliğinin açılışında konuşan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise suyun hayat olduğuna dikkat çekerek, “Birleşmiş Milletler verilerine göre, her 9 saniyede 1 çocuk kirli sudan dolayı yaşamını yitiriyor. Temiz içme suyu kullanamayanların yarısından fazlası Afrika kıtasında yaşıyor. Bu büyük tehlike hızla tüm dünyaya yayılırken, bu güzel ülkemiz de su kıtlığı çizgisinde yer alıyor. Önlem almaz ve farkındalık oluşturmazsak bizleri çağın en büyük felaketi olacak olan Su Yokluğu bekliyor. O nedenle bu konuyu önemsiyor ve değerli paydaşlarımızla birlikte sizleri “Dünya Su Gününde” bilgilendirmek ve de farkındalık oluşturmak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz Su Çalıştayında elde edilen raporlar da bizler için önemli, bugün de farkındalığı arttırmak adına buradayız.” diye konuştu.

Yalova Kent Konsey Kadin Meclis Su Gun Il Genel Meclis Tarim Tema (1)Protokol konuşmalarından sonra; Tema Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir “Su Tasarrufu Su Bütçesi ve Havza Yönetimi” başlığıyla sunumunu gerçekleştirirken, DSİ ‘den “Yalova İçme Suyunun Durumu”, Kıvılcımköy Permakültür Çiftliği Kurucusu Murt Köylü “ Kentlerde Ekolojik Su Çözümleri Sünger Şehirler”, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi’nden Dr. Arzu Gündüz “Tarımda Suyun Etkin Kullanımı” ve Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hakim Menteş “ Yağmur Hasadı Hesaplamaları ve Pratik Uygulamaları” konu başlıklarıyla sunum yaptılar.

Program sonunda, seminer gerçekleştiren isimlere teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çektirilerek son buldu.

Yalova Kent Konsey Kadin Meclis Su Gun Il Genel Meclis Tarim Tema (6)Yalova Kent Konsey Kadin Meclis Su Gun Il Genel Meclis Tarim Tema (3)

Editör: Arda Yavuz