Kütüphane Haftası’nda Öğrencilerden Ziyaret Kütüphane Haftası’nda Öğrencilerden Ziyaret

RDKM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa eğitimci ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmacı olarak katıldı. Programa Yalova Belediye başkanı Mustafa Tutuk, Ahmet Sarıduman, Kültür ve Turizm İl müdürü Ziya Karatekin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkileyici sunumuyla izleyicilere ilham veren Genç, yaşadığı zorluklar üzerinden başarıya giden yolda temel unsurları vurgulayarak, zorluklardan yılmama, planlı olma ve uzun vadeli hedef belirleme konularında izleyicilere değerli tavsiyelerde bulundu. Programda mazi, hal, istikbal, vizyon, misyon ve strateji gibi kavramları örneklerle açıklayarak başarının çok yönlü bir süreç olduğunu anlattı.
İnsanlar Zihinsel Bir Kuşatma Altında
Hafızamıza kodlanmış bilgileri sarsmak istiyorum diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Nurullah Genç; “Sanatın hayata nasıl tesir ettiğini anlatmaya çalışıyorum. İnsanlar zihinsel bir kuşatma altında. Bu en çok sanatla yapılıyor. Ekonomi ile yapılmaya çalışılıyor. Bizi modern kavramı ile köleleştirmek istiyorlar. Bizim medeniyet anlayışımız iyiliğe doğru gitmektir. Sanatla insan bir şeyleri bina etmeye çalışır. Toprak medeniyeti tevazu medeniyetidir. Ateş medeniyetinde ise şeytanda olduğu gibi kibir vardır. İlahi kitaplarda Adem (a.s) kıssasında anlatıldığı gibi insanın var oluş macerası anlatılmaktadır. Şeytan ile Hz. Adem’in mücadelesini anladığımızda günümüzdeki medeniyet mücadelesini de anlamış oluruz” dedi.
Şirk Hayatımızın Her Noktasına Girdi
Sinema ve romanın insan hayatı üzerinde etkilerinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Genç; “Ateş medeniyetinin esası güç ve üstünlüğe dayalıdır. Çocuklarınıza ateş ve toprak medeniyetini kodlayın. Sanat insanı yönlendirip değiştiriyor. Zihinsel olarak esir edecek noktaya getiriyorlar, sesimiz çıkmıyor. Şirk hayatımızın her noktasına girdi. Paganizm tanrıyı nesnelerde aramaktır en büyük şirktir. Şirk hayatımızın her noktasına girdi. Allaha bilmeden ortak koşuyoruz. Çiçek florası dediğimiz flora mitolojide çiçek tanrısıdır. İngilizler Aristo mantığını yaydı. Aristo mantığı paganist bir mantıktır. Bu mantıkta tanrı tabiatın içinde bir cevher olarak tanımlanır. Yaratan Allah’tır tabiat var edemez. Aristo metodolojisi sanat ve edebiyat dünyasına yansımıştır.”
Karnı Kınalı Serçeyi Küçümsemeyin 
Rahmetli ninem karnı kınalı serçeyi anlatırdı bize. Yağmur yağdığı zaman bütün kuşlar bir araya gelirmiş. Karnı kınalı serçe sırtüstü yatıp ayaklarını havaya dikermiş. Tüm kuşlar alay edip gülerlermiş. Serçe bir gün ayağa kalkıp siz benim korktuğumu nereden çıkarıyorsunuz yıkılır diye gökyüzünü tutmaya çalışıyorum demiş. Kuşlar iyice alay etmiş. Siz benim içimde ne olduğunu ne biliyorsunuz demiş. Bunu dediği anda sirkilmiş ve içinden bir Zümrüdüanka çıkmış" dedi. Prof. Dr. Nurullah Genç yazdığı şiirleri okuduktan sonra programına son verdi. Program sonrası Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Genç'e günün anısına çiçek ve hediye takdim etti.
yalova-belediye-kultur-sanat-basarı-nurullah-genc (3)yalova-belediye-kultur-sanat-basarı-nurullah-genc (2)yalova-belediye-kultur-sanat-basarı-nurullah-genc (1)

Editör: Arda Yavuz