Yalova Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk yaptığı açıklamada, “, "Öncelikle davetimize icabet eden bu takımın formasını giymiş, terletmiş, emeği olan, başkanlık, yöneticilik yapmış, tribünlerde yerini alarak Yalovaspor’a desteğini vermiş, Yalovaspor’a futbolcu yetiştirmiş tüm spor adamlarına teşekkür ederim. Ayrıca takımımıza hizmet etmiş ebediyete intikal etmiş değerli büyüklerimize de Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Mazisi başarılarla dolu olan bünyesinde yetiştirdiği futbolcuları Milli Takım başta olmak üzere, birçok profesyonel güzide takımlara transferini gerçekleştiren Yalovaspor için tarihi sayılabilecek kararın alınacağı günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar şehrimize hizmet etmenin yanında tüm spor branşlarına da desteğimizi verdik. 3 yıl içinde Yalovaspor için Yalova Belediyesi olarak diğer amatör branşlara olduğu gibi yasaların vermiş olduğu yetkiyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterdik. Yasalar çerçevesinde Yalova Belediyesi olarak yapmış olduğumuz desteğimiz dışında ben Mustafa Tutuk olarak kişisel manevi desteğimle her zaman Yalovaspor’un yanında olmaya özen gösterdim. 60 yıllık mazisi olan Yalovaspor’a, Yalova Belediyesi olarak daha fazla sahip çıkmak, hak ettiği yere getirmek, özlediği o eski günlerine kavuşturmak, tribünleri tıka basa doldurmak için, Yalova Belediyespor olarak yoluna devam etmesi için, Yalovaspor’u Yalova Belediyesi bünyemize alıyoruz. Almış olduğumuz bu kararda bizlere destek veren, emeği olan tüm Yalovaspor’a gönül vermiş olan herkese teşekkür ederim. Almış olduğumuz kararın hayırlara vesile olmasını diliyor toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

Ardından Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez ise bu sürecin nasıl geliştiği ile ilgili şu bilgileri verdi: "Ben daha önce de Yalovaspor başkanlığı yaptım. Biliyorsunuz ki 3 dönem kulüp başkanlığı yaptım. 3 dönemde de daha önceki iki belediye başkanıyla da tanışma fırsatım oldu. O zamandan bu zamana ne değişti derseniz. 6 sene boyunca hiç görmediğimiz desteği Mustafa Başkan'dan gördük. Bu dönemde diğer başkanlarımız Yalovaspor'la mazisi olan başkanlarımızdı. Daha çok katkı ve emek görmek isterdik. Nihayetinde O günkü konjektör o şekildeydi, bugünkü konjektör bu şekilde gelişti. Mustafa Başkan'la şakalaşıyorduk bazen. 'Başkanım bir şey lazım oluyor, hep size geliyoruz. Bari kulübe komple bir el atın da biz artık sizin arkanızdan gelelim' dedik. Mustafa Başkan da olur dedi. Bu süreçte muhabbetimiz başladı. Bu renklerin var olması için, ben ve ekibim çok büyük mücadeleler gösterdik. Gönül isterdi ki daha güzel şeyler yapalım. Yine de kötünün iyisi olarak yapılacak bütün iyilikler de varız. Başkanımızın yanındayız. Yalovaspor Kulübü ile yollarımızı ayırmıyoruz bilakis birleştiriyoruz. Daha ileriye taşımak için bizim de kendimize göre başlatmış olduğumuz projeler vardı. Bunların da hayata geçmesi ve hızlanması noktasında böyle bir hamlenin Yalova ilinde ve Yalovaspor camiasına yakışacağını düşündük. Bu teklifimizi değerlendiren başkanımıza katkısından dolayı da teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki, Yalovaspor Kulübü'nün kişilerin elinde değil, kurumların elinde olması daha büyük bir katkı sağlayacaktır. Daha önceki dönemlerde de yaşadık bu sıkıntıyı. Bireysel ilişkilerle çok sıkıntılarımızı çözdük, Mustafa Bey de katkı sağladı bize. Kurumun varlığını hissetmek inanıyorum ki kimliğine kimlik kazandıracaktır. Bu süreçte benimle olan tüm arkadaşlarıma ve ekibime ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim mesaimiz bitmedi, devam ediyor. Prosedürler var, onları yerine getireceğiz. Bu başlangıçtır. Daha güzel yerlere taşınmanın ilk adımıdır. Resmiyette yerini bulduktan sonra inanıyorum ki her birinizi mutlu edecek güzel çalışmalar olacaktır."

Tutuk, "Ben Hakan Suiçmez başkanımızın mücadelesine şahidim. Var gücüyle tüm tecrübesi ile takımımız daha iyi yerlere gelsin diye mücadele ediyor. Fakat daha iyi yerlere gelmesi için belediyenin biraz daha destek vermesi lazım. Yalovaspor'un adı Yalovaspor. Hiçbir şey değişmeyecek. Biz Yalova Belediyespor olarak yüklenici olacağız sadece. Yalovasporumuz, bu atkı ile bu forma ile var gücüyle şehrimizin takımı olarak şehrimizin milli takımı olarak devam edecektir. Hakan Başkanın da tecrübeleri ile birlikte, daha önceki başkanlarımız, daha önceki yöneticilerimizle, Yalovaspor'a büyük emek vermiş değerli abilerimizle, kardeşlerimizle ama en çok gençlerimizle Yalovaspor'u hak ettiği yere getireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (7)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (8)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (5)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (6)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (3)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (4)BAŞKAN TUTUK’TAN YALOVASPOR’A TAM DESTEK (2)

Editör: Rümeysa Şahin