YAFEM Rüzgarı Çiftlikköy’de Esti YAFEM Rüzgarı Çiftlikköy’de Esti

Çiftlikköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret eden GSD İlkokulu 2.sınıf öğrencileri de, geri dönüşüm süreçlerini ve organik toprak üretimini yerinde öğrendi. Öğrencileri sıfır atık merkezinde ziyaret eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele ise, miniklere önce sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili sorular sordu, ardından hepsine boyama kitapları ve boya kalem setlerini hediye etti. Hayatlarında ilk kez bir sıfır atık merkezinde bulunan öğrenciler, hem böyle bir deneyimin heyecanını yaşadılar, hem de Başkan Yele’den elinden aldıkları hediyelerle mutlu bir gün geçirmiş oldular. Tesiste yapılan işlemlerle ilgili bilgiler alan, geri dönüşüm süreçlerini ve organik toprak üretimini yerinde öğrenen öğrenciler, kompost tesisini de büyük bir merakla gezdi. 
Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Atik Cevreci Temizlik Ogrenci Odul (5)Çevre duyarlılığının küçük yaşlarda ve aile içinde başladığını söyleyen Başkan Yele, “Bugün miniklerle çok güzel bir gün geçirdik. Hepsi de sorduğum sorulara çok doğru yanıtlar verdiler, çevreyi temiz tutmanın, atıklarımızı geri dönüştürmenin, yeşili korumanın ne kadar önemli olduğunu, bunun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi gerektiğini bu yaşta öğrenmişler. Onların yetişmesine katkı sağlayan başta aileleri olmak üzere öğretmenlerine ve idarecilerine de teşekkür ediyorum. Sıfır atık merkezimizin, yarınımızın ışıkları olan öğrencilerimize ve okullarımıza her zaman sonuna kadar açık. Bu gibi etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Atik Cevreci Temizlik Ogrenci Odul (3)Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Atik Cevreci Temizlik Ogrenci Odul (2)Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Atik Cevreci Temizlik Ogrenci Odul (1)

Kaynak: Haber Bülteni