Futbolun yanı sıra basketbol ve diğer branşlarda da faaliyetlerini başarıyla ve marka haline gelen Acarspor’da sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Sarı Lacivertli ekibin genç ve dinamik başkanı Ömür Bayar, amatör spor kulüplerinin yapısı, merkezi ve yerel yönetimlerle ilişkisi hakkında kanun teklifi hazırladığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Kanun teklifini bitirir bitirmez ilk olarak Yalova’nın vekilleriyle paylaşacağını ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla paylaşacağını ifade eden Bayar, kanun teklifinin kulüplerinin yapısı, merkezi ve yerel yönetimler ile ilişkisini kapsadığına da vurgu yaptı.

2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor 2. Amatör Küme’de Çekişme Kızışıyor

“Bugün hemen olmasa da bir gün çok daha önemli hale geleceğinden şüphem yok”

Olumlu tepkiler aldığını belirten Acarspor Başkanı Ömür Bayar, “Kendini bu işe adamış birçok insan tanıyorum. Hayatlarından vermişler gençlere dokunabilmek için. Spor camiasından bahsediyorum. Yıllar oldu içindeyim. İnsan tanıdıkça derinleşiyor, güzelleşiyor. Bir gün bu şehre veya bu vatana daha yetkili olarak hizmet etme imkânım olursa, ilk işim, en önemli işim bu olacak. Eğitim ve spor. Gençlere hizmet eden, spor dalı fark etmeksizin çocuk yetiştiren her bir kimse, gözümde şimdi olandan daha değerli olacak. Şimdi de hepsi çok değerli insanlar. Üstlerine alınsınlar. Huysuz olan var, dili sivri olan var, kurnaz olan var, var oğlu var. Ama hepsi aynı amaca hizmet ediyorlar. Onlar Yalova’mıza değer katıyorlar. Emekleriniz hak ettiğiniz kadar önemsenmese de gören bir Allah var. Teşekkür ederiz gençlerimiz için. Amatör spor kulüplerinin yapısı, merkezi ve yerel yönetimler ile ilişkisi hakkında bir kanun teklifi hazırlıyorum. Önce şehrimizin vekillerine, sonra daha yukarılara ileteceğim. Bu hizmetlerin bugün hemen olmasa da bir gün çok daha önemli hale geleceğinden şüphem yok” şeklinde konuştu.

Editör: Arda Yavuz