Yalova Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Tahsin Becan, Becanlar ana binasında saat 19.00’da bir basın açıklaması yaptı. Becan, Karadenizlilere karşı ifadeler kullandığı iddiasını reddetti ve tepki gösterdi. Becan, “Değerli basın mensupları; Genel seçimlere artık sayılı saatler kalmıştır. Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin gücüyle birleşe birleşe büyüyen halk sevgisi bu sandıkla iktidarı değiştirecektir. Ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da kaybedeceğini anlayan mevcut iktidar çevresi, yandaş basın ve troll orduları, son çare olarak bel altı vurmaya başlamış bulunmaktadır.

Bizler bu ülkenin topyekûn birliği ve beraberliğini iktidara taşımaya çalışırken, milletin kutuplaşmasından beslenmeye yeltenenler çareyi kara propaganda ve iftira atmakta arıyor. Yıllarca bu milleti, kullandıkları ayrıştırıcı üslupla bölmeye çalıştılar. Ama artık insanlarımız bu dili kabul etmiyor ve en güzel cevabı bu sandıkta vermeye hazır durumda bekliyor.

Bugün bir röportajımızı bağlamından çıkararak kötü algı tezgâhı kurmaya çalışıyorlar. Daha kötüsü algı tuzağının içine derneklerimizi de çekmeye çalışıyorlar. Ancak başarılı olamadılar, olmayacaklar.

Yalova halkı kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Karadenizli olduğumu bildikleri halde “Karadenizlilere hakaret etti” gibi mesnetsiz ve gülünç bir iftira ile oy devşirme peşine düşmüş durumdalar. Bu çabalarının oy kazandıracağını sanıyorlar. Giderayak kendilerini daha da küçük düşürdüklerinin farkında değiller. Hâlbuki ben onların adına üzülüyorum.

Parti gözetmeden, insan ayırmadan Yalova’ya hizmet için tüm paydaşlarıyla birlikte çalışacağımın sözünü verdim.

Öz be öz Karadenizliyim. Öz be öz Yalovalıyım.

Bunu çok iyi bilmelerine rağmen, trajikomik bir iftira ile hedef aldıkları ben Tahsin Becan değil, milletin birliğidir” ifadelerini kullandı.

                                                                                                                 Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin