CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Tahsin Becan’ın basın toplantısında CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç, Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan ve Tahsin Becan’ın eşi Fatma Becan ile partililer hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç, “Artık biz CHP olarak iktidara yürüyoruz. Bu iktidara yürüdüğümüz yolda aday adaylarımız partimize gelerek aday adaylıklarını açıklıyorlar. YTSO Başkanımız Tahsin Becan görevinden ayrılarak, CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı olmuştur. Kendisi sizlerin huzurunda aday adaylığını açıklayacaktır. Kendisine hayırlı olsun diyoruz partimiz ve milletimiz adına” dedi.

Becan, ‘Yalova vizyon olarak çok geride’

Milletvekili seçilirse diğer vekillerle birlikte Yalova’ya bir şeyler katmak için çalışmak istediğini söyleyen CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Tahsin Becan, “Ben Ankara doğumluyum, baba tarafım Trabzon, anne tarafım Gümüşhaneli. 80 yılından beri yani 45 yıldır Yalova’da ticaret hayatındayım, inşaat mühendisiyim, yıllarca beyaz eşya bayiliği yaptım, daha sonra da üniversiteyle ilgili olarak kız öğrenci yurdu işletmeciliği yaptım. Şu anda da onu iptal ettik ve şehir oteline döndürüyoruz maalesef. Bunu burada söylüyorum biraz siyasi olacak ama devlet eliyle bütün özel yurtlar batmak üzere inşallah düzelir diyorum. 13 yıldır da YTSO’da görev yapıyorum. 4 yıl meclis üyeliği ve 9 yıldır da başkanlık olarak görev yaptım. Orada da elimizden gelen her şeyi yaptık odamıza siyaseti karıştırmadık, her görüşten arkadaşlarımız var. Birliktelikle bir mozaik yaratarak doğruların peşinde koştuk. Sayın Kılıçdaroğlu takdir görürde bizi aday gösterirse, kısmette de vekil olmak varsa ben burada sadece CHP’nin değil Yalova’nın vekili olarak çalışmak istiyorum. Parti ayırmadan diğer vekillerle birlikte gerçekten Yalova’ya bir şeyler katmamız lazım. Yalova vizyon olarak çok geri gitti. Yalova’nın 20-30 sene öncesi çok daha güzeldi, Yalova olduğu yeri hak etmiyor. Daha iyi yerlere gelir. Ben partimizden aday adaylığımı açıklıyorum, süreci bekleyeceğiz, inşallah istediğimiz olursa hep birlikte çalışmaya başlayacağız. Sıralamada istediğim olmazsa kırılacak üzülecek bir durum yok. Ben Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile özel olarak görüştüm, sıralamaya girmesem bile ben yıllardır 25 senedir bu partinin üyesiyim. Kim aday olduysa maddi manevi destek oldum, başka partilerde gezip buraya gelmedim. Ailece de CHP’liyim yeter ki doğru şeyler yapılsın kimin olduğu önemli değil. Takdir onların bizi layık görürlerse biz oluruz, başkasını takdir ederlerse onun yanında oluruz. Ben istifa etmesem zaten 4 yıl boyunca odada hizmet verecektim, zaten oda yürüyor belli bir yere getirdik. Şu an ki kalan arkadaşlarımız aynı görevi, hizmeti yürütecek. Dünde onlara söz verdim hangi görevde olursam olayım bir elim odanın üzerinde olacak. Burada da görev yaparak Yalova’da 2 gücü bir araya getirip artılar kazandırmak istiyoruz. Partiler arasında hiç ilişki yok. Ak Partiden herhangi bir vekil buraya geliyor mu? Veya biz gidiyor muyuz? Bana göre yanlış bu birlikte hareket etmek lazım benim kafamda olan bunlar” dedi.

Becan, ‘Sadece CHP’nin değil, Yalova’nın vekili olmak istiyorum’ (3)Becan, ‘Sadece CHP’nin değil, Yalova’nın vekili olmak istiyorum’ (2)

Editör: Uğur TEZCAN