Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, 40 meslek dalında yeterlilik belgesine sahip olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalıştırılamayacağını çalıştırılması halinde ise her çalışan için işverene 527 Lira para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının  zorunlu hale geldiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile inşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacağını belirten Başkan Becan, “Bu tarihten sonra, çalıştırılması halinde ise, her bir çalışan için işverene 527 TL para cezası verilecektir” dedi.
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti vereceğini belirten YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Yalova İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kurs düzenleme protokolü imzalayacağız. Uygulama işverenler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi de nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasıdır. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM Şirketi işbirliğiyle 12 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti sunacağız. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmayacaktır” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim