Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, yolculuk yapmak isteyenleri üzen haber geldi. Tatil planı yapan ve bayramda memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların ulaşım giderleri de gidecekleri illere göre değişiyor. Bu artış ise vatandaşın cebini zorluyor. Yalova Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ki firmaların bilet satış görevlileri, gelen zamların çok fazla olduğunu ve vatandaşların bilet alamadıklarını söyledi.

“Gelen zamlara yetişemiyoruz”

Gelen zamlara yetişemiyoruz ifadelerini kullanan otobüs firmalarındaki bilet satış görevlileri, “300 liralık Yalova- Antalya bileti 480 lira oldu. Ama biz yolcularımızı mağdur etmemek için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bilet fiyatlarına gelen zamlar dolayısıyla şu anda yolcu bulamıyoruz. Bayram öncesi ve bayramda çok yolcu gönderirdik. Şu an Yalova otogarında peronda araç yok. Bu görüntü hem bizleri hem de vatandaşları üzüyor” dediler.  

“Herhalde uçak bilet fiyatlarıyla yarışmaya başladık”

Neredeyse hava yolu şirketlerinin uçak bilet fiyatlarıyla yarıştıklarına değinen yetkililer, “Biz herhalde uçak bilet fiyatlarıyla yarışmaya başladık. Örneğin uçak biletleri bin 300 ila bin 500 lira arasındayken otobüs bileti de 700 lira. Arada 400- 500 lira bir fark var” ifadelerini kullandılar.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

BİLETLER PAHALI, PERONLAR BOŞ (1)

Editör: Rümeysa Şahin