Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de aralarında bulunduğu bir çok konuşmacının yer aldığı Genel Kurulda; Biz De Varız Engelliler Derneği Yalova’yı ve ülkemizi temsil eden yedi dernekten birisi olarak Dünya Engelliler Birliği’ne katılmaya hak kazandı.

Ayrıca Genel Kurulda yapılan oylamada birliğin kalıcı yönetimi de şekillenirken Metin Şentürk tekrar Dünya Engelliler Birliği Başkanı seçildi.

Dünya Engelliler Birliğine katılmaları ile ilgili bir açıklama yapan Biz De Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı dünyada yaklaşık 2 milyar engelli nüfusun yaşamakta olduğunu ve engellilik sorununun ve engellilerin yaşadığı tüm sıkıntıların tüm dünya halklarının ortak sorunu olduğunu  dile getirdi. Dağcı,  bu yüzden tüm ülkelerin engellilerle ilgili sorunlarda birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgularken, Dünya Engelliler Birliği’ni bunun için çok iyi bir zemin olarak gördükleri için katıldıklarını belirtti.

Ergül Dağcı sözlerine şöyle devam etti: “BİVED 1 Eylül 2012 tarihinde Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonuna katılarak Yalova’daki engelli kardeşlerimizin federasyon ve konfederasyon kanalı ile Türkiye’ ye açılan tek gerçek kapısı olmuştur. Şimdi gelinen noktada 6 Nisan 2013 itibariyle Türkiye’nin sayılı dernekleri ve federasyonları ile birlikte Dünya Engelliler Birliğine katılmış ve dünyanın sayılı dernekleri arasına katılmış bulunuyoruz. Bu başta Yalova’daki engellilerin başarısıdır. Bundan böyle tüm dünya Yalovamız’ın sesini biz engelliler aracılığıyla duyacaktır. Artık sadece Yalova’da değil Türkiye ve dünyada da biz de varız, bize bu gücü veren ve bu başarıya imza atan açıldığımız günden beri adeta bizimle tek yürek olan ve bir gün bile bizleri yalnız bırakmayan sade Yalova halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Onların güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağımıza söz veriyoruz”

 Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk ise BİVED'in DEB'e katılımı ile ilgili yaptığı açıklamada, BİVED'in Yalova’da kısa zamanda aldığı mesafe ile Yalova’daki engellilerin sesini duyuracak aranan kurumlardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini şimdiden göstermekte olduğunu ve bunu basından takip ettikleri için BİVED'e katılım teklifinde bulunmaya bir an bile tereddüt etmediklerini söyledi. Metin Şentürk, Ergül Dağcı ile birlikte Yalova’da, ülkemizde ve dünyadaki engelliler konusunda çok büyük çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Engellilere erişim kolaylığının zorunluluktan öte dünyadaki tasarımların bir parçası olması ve bu tasarımların herkes için yapılması yolundaki deklerasyona 70 ülkeden 150 dernekle birlikte Biz de Varız Engelliler Derneği başkanı Ergül Dağcı da imza attı. Dağcı, bu kararın gereği olarak en kısa zamanda Yalova il ve ilçe belediyelerini ziyaret ederek deklerasyonu ulaştıracaklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim