Çiftlikköy Belediyesi ev sahipliğinde; Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Burgaz Milletvekili Eşeref Eşeref, Yalova BAL-Göç Derneği, Orhangazi Bal-Göç Derneği, Çiftlikköy Balkan Türkleri Derneği ve Subaşı Temsilciliği’nin katılımıyla 9 Haziran'da yapılacak Bulgaristan Parlamentosu seçimleri öncesinde sandık görevlileri bir araya geldi.

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Yalova BAL-GÖÇ Dernek Başkanı Lütfi Özgür, bu seçimlerin önceki seçimlerden çok daha önemli olduğuna dikkat çekerek 34 yıl sonra ilk defa Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin iktidara gelme fırsatı yakaladığını belirtti. Bu yüzden sandık görevlilerimiz başta olmak üzere Yalova'da yaşayan tüm çifte vatandaşlarımızın bu seçimlerin önemini daha iyi kavramaları ve Hak ve Özgürlükler Hareketinin oylarının artması için titizlikle çalışmaları gerektiğini söyledi.

Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (8)Toplantıda söz alan Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, göçmenlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek gerek Yalova'da gerekse Bulgaristan'da yaşayan Bulgaristan Türkü hemşehrileri ile yakın bir işbirliği içerisinde olduklarını bunu daha da geliştirmek istediklerini belirtti. 9 Haziran'da yapılacak seçimler için de gereken desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (5)Son olarak Burgaz Milletvekili Eşeref Eşeref ise bu seçimlerin gerek Türkiye'de yaşayan gerekse Bulgaristan'da yaşayan Türklerin haklarının korunması ve daha da ileri taşınması için çok önemli olduğunu belirterek Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak bugüne kadar verilen mücadele ve kazanımlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu kazanımlar sayesinde artık Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlere daha fazla hizmet sağlandığını bunun devamı ve daha da geliştirilmesi için çifte vatandaşlarımızdan gelen oyların artması gerektiğine vurgu yaptı.

Yalova Bal-Göç Derneği, “9 Haziran seçimleri için yaptığımız toplantıya katılan tüm sandık görevlilerimize, dernek üyelerimize ve bizlere ev sahipliği yapan Çiftlikköy Belediyesine teşekkür ediyoruz. Ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimlere katılarak tüm çifte vatandaşlarımızı; oylarını 28 numaraya, Hak ve Özgürlükler Hareketine vermeye davet ediyoruz” seçimlerin önemine dikkat çekti.

Başkan Yele’ye Çiftlikköy Belediyespor Çıkarması! Başkan Yele’ye Çiftlikköy Belediyespor Çıkarması!

Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (6)Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (4)Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (3)Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (2)Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Parlemento Secim Sandik Gorevli Toplanti (1)

Kaynak: Haber Merkezi