Becan Komisyonda Konuştu: Teklife Karşı Çıktı! Becan Komisyonda Konuştu: Teklife Karşı Çıktı!

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 aylık bir süre geçti. Seçilen isimler yavaş yavaş da olsa önümüzdeki 5 yıllık süreçte yönetecekleri belediyedeki ekipleri belirliyor. 
Yerel seçimler sonrası Yalova’nın yeni Belediye Başkanı olan Mehmet Gürel, bu 2 alık sürede çeşitli eleştirilerin hedefi olmuştu. Başkan Gürel’e eleştiriler getirilirken, Yalova’daki önemli siyasi figürlerden biri olan Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır’dan destek geldi. Çandır yaptığı açıklamada, Bakan Gürel ve yeni yönetime sabır gösterilmesi gerektiğini ve ortaya çıkan sonucu görebilmenin hemen mümkün olmayacağını belirtti. 
“Umutluyum ve umutlu olmak istiyorum”
Çandır, “Ben Mehmet Başkan ve ekibinden umutluyum. Umutlu olmak istiyorum. İyi düşünüyorum, iyi olsun inşallah. Değerlendirme yapmak için en az bir yılı beklemek gerektiğini düşünüyorum” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’e, Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde partisinden belediye başkan adayı olan Kürşat Emre Çandır’dan destek geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çandır, “Bir 65 gün muhabbetidir gidiyor. İki ayı az geçtik, homurdanmalar başladı. Bu ne acele yâhu? Mehmet Gürel YBB seçileli şunun şurasında iki ayı az geçti. Rahmetli Demirel bile, 500 gün istememiş miydi? Bu ne acele hocam? Ama homurdanan kesimleri tanıyoruz az çok. Seçim öncesi tavırlarını kimlerden yana koyduklarını da biliyoruz. 4 yıl takım elbise kravat gezip, açılışta kurdele takibi yapıp, maaş aldıkları kurumun kapısından geçmeyen arkadaşlar, gün sayıyor 65, 66, 67 diye. İnsaf edin. Adil olun. Adaletli olun. Mustafa Başkanı yeri geldi eleştirdim, yeri geldi alkışladım. TOKİ - Uygulama Oteli arasındaki bisiklet yolu yapılınca beğenilerimizi sosyal medyada paylaşmadım mı? Paylaştım. Ancak aynı bisiklet yolu, Vefa Başkanın 2. döneminde Kasım ayında başladı, Vefa Başkan görevden el çektirilince 2 yıl faaliyete geçmesi için beklendi değil mi? Demek ki, bir projenin devamı için, 65 değil, 650 gün beklenebiliyormuş. Dahası, tam 2 yıl önce bu aylarda, Halk Ekmek için 5 bin imza topladık hatırlarsınız. Bu kampanyaya Sn. Tutuk ve arkadaşları da imza verdi biliyorsunuz. Ama 2 yılda bir arşın yol kat edilmedi. Örnekleri arttırabiliriz. Yıllardır onarılmayan Yürüyen Köşk iskelesi, çöktü çökecek Bad Godesberg mini liman çevrel çemberi, söz verildiği tarihte bitirilmeyen Millet Bahçesi, Su Sporları Merkezi, Yalova Lisesi, Tabelası bir garip Yalova Devlet Hastanesi vs. vs. vs. Mehmet Başkan ve ekibini eleştiren arkadaşlar, çok erken başladınız. İşten çıkarılan isimleri gündeme getirenler de, Ak Partili Menemen Belediyesi'ne bir bakın mesela. Sözleşmeli personelin durumu, ne yazık ki tüm Türkiye'de aynı. Ben Mehmet Başkan ve ekibinden umutluyum. Umutlu olmak istiyorum. İyi düşünüyorum, iyi olsun inşallah. Değerlendirme yapmak için en az bir yılı beklemek gerektiğini düşünüyorum. Henüz 66.gunde eleştiren arkadaşlara da, hakkaniyet ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi