Fazlaca’ya Ziyaretler Devam Ediyor Fazlaca’ya Ziyaretler Devam Ediyor

Yalova Gazetesi’nin en özel serilerinden olan “Cemiyette Geziyoruz” Yalova’nın farklı yerlerine giderek Yalova’daki doğal güzellikleri ve kültürel faaliyetleri siz değerli takipçilerimizle paylaşmaya devam ediyor. Serimizin yaratıcısı İnternetten Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Duygu Saral son olarak, açılışı 8 Mart Cuma günü Altınova Belediyesi’nde yapılan Kent Müzesi ve Resim Sergisi’ne konuk oldu. Açılış sonrası Müzenin Küratörü, Altınova Belediye Başkanı ve Yalova İl Kültür Turizm Müdürü ile görüşme gerçekleştirdik. 
Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (1)Sergimiz vatandaşlara ücretsiz açık”
Mikrofonlarımıza konuşan Kent Müzesi ve Resim Sergisi’nin Küratörü Mehmet Demir, “Burası daha büyük projelerin ilk adımı olarak düşünülebilir. Metin başkan bu Kent Müzesini ve Koleksiyon Seçkisi’ni çok daha büyük mekanda kurgulamak istiyordu. Ama şu anda ilk adım olarak insanların daha rahat ulaşabileceği minimal bir projeye dönüştürdü. Kent Müzesi olarak Altınova’nın yaşantısına, sosyokültürel yapısına bir şekilde değinmek ve insanlara ulaştırmak için böyle bir alan yaptık. Büyük metropoller dışında sanatı insanlara biraz daha yaklaştırmak adına bir koleksiyon seçkisi hazırladık. Bu daimi koleksiyon herhangi bir değişiklik olmazsa 2-3 yıl boyunca burada sergilenecek” dedi. Sergideki eserlerin satın alınması, mekanda kurgulanması, ışıklandırılması ve yerleştirilmesine kadar bir çok alanda katkıda bulunduğunu söyleyen Küratör Demir, “Benimle birlikte İlhan Aydan ve Kadir Ablak ve Turgay Ser bir şekilde Altınova’da kültür altyapısı hazırlamaya çalıştık. Onlar arka planda eserlerin sanatçıya ulaşılması kısmında yardımcı oldular. Ben sergilenmesi ve insanlara ulaşması noktasında yardımcı oldum. Burada ilk aşama olarak koleksiyon seçkisi oldu. 22 Sanatçının 22 farklı eseri var. Hem günümüz modern çağdaş sanatından hem de Türk Sanatının usta isimlerinden Şeref Bigalı’nın 3 adet eseri var. Sergimiz Belediye’nin açık olduğu her gün saat 09:00 ile 19:00 arasında ücretsiz alarak vatandaşlara açık olacak” şeklinde konuştu.
Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (5)“Gençlerimiz ve çocuklarımız gelip görmeli”
Kent Müzesi ve Resim Sergisi’nin açılışıyla ilgili duygu ve düşüncelerini Yalova Gazetesi ile paylaşan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Burası Altınova’nın geçmişini yaşatan bir yer. Dolayısıyla hem gençlerimizin hem de çocuklarımızın görmesi gereken bir yer olarak düşünüyorum. Her geçen gün yeni malzemelerin geleceği bir yer olarak bakıyorum. İnşallah Altınova’nın tarihi, geçmişi, kültürü, doğası ve dokusuyla ilgili bilgilerin bulunacağı bir mekan olacak. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin buradaki yaşayan vatandaşlarımızın durumuyla ilgili insanlarımız buraya geldikleri zaman görebilecekleri bir mekan oldu. İnşallah iler ki yıllarda buraya gelecek yönetimdeki arkadaşlarımız daha büyük mekanlara ve bağımsız mekanlara taşırlar. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle çoğunu yerelde, yöreselde ve belediyedeki personelimizle yaptık. O yönden çok anlamlı bir müze oldu” ifadelerini kullandı.
Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (6)“Altınova turizm açısından çok önemli bir lokasyon oldu”
1 hafta önceki Fener Müzesi’nin açılışlarını yaptığını hatırlatan Yalova İl Kültür ve Turizm Müdür Ziya Karatekin, “Bugün ikinci bir müzenin Altınova’da açılıyor olması ve Yalova’da ikinci bir Kent Müze’mizin açılıyor olması gerçekten mutluluk verici. Altınova bizim için son yapılan yatırımlarla ve gelişmelerle birlikte turizm anlamında çok önemli bir lokasyon haline geldi. Fener Müzesi, Kuş Gözlem Kulesi, Tıbbi Aromatik Bitkilerin sergilendiği Botanik Bahçesi… Bunların üzerine ilave olarak bunların açılması gerçekten bu bölgeyi zenginleştiriyor. Bu bölgeye gelen turistler neredeyse 1 gününü burada geçirebilirler. Hemen yukarıda Göç Evimiz var. İnşallah İl Özel İdaremizin proje olarak düşündüğü ve planladığı bir etnografya müzesi projemiz de var. Bu projeler gerçekleştirdiği zaman burası çok güzel bir kültür yolu haline gelecek” dedi. 
Programcı/Duygu Saral
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (7)Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (6)Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (4)Altinova Yalova Belediye Baskan Metin Oral Haber Gazete Muze Acilis Kent Sergi (3)

Editör: Arda Yavuz