2023 Yılı Kültür Çalışmaları kapsamında günümüzde artık yapılmayan büyüklerimizin çeyiz sandıklarında sakladığı kese ve peşkirleri Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Kurucusu Zeki Gürsu, kayıt altına alarak sergilemeyi hedefliyor.

Kültürel miras olan keselerin sergi çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Zeki Gürsu, “Çalışmalarımız mirasımız olan kültürel eserlerin korunması grubumuz adına daha fazla önem taşımaktadır. Bu çalışma ile iki temel amaç güdülmüştür. Bunlardan biri; artık yapılmayan keseleri kayıt altına almak ve keselerin farklı kullanım alanları ile devamlılığını sağlamak; bir diğeri de geleneklerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu nedenle büyüklerimizden emanet kalan, toplanıp, incelenen keselerde; kullanılan malzeme, renk, teknik, motif ve kompozisyon özellikleri tespit edilerek kayıt altına almak. Bu sene katılacağımız sergi ve el sanatları fuarlarına Uluslararası gölcük Kırkyama festivali, Subaşı Kivi Festivali, Altınova Kültürler Buluşması, Craft İstanbul Uluslararası El Sanatları Fuarı ve Yalova Kent Müzesi Göç ile gelen Kültür Emanetlerimiz sergileri olacaktır. Destekleri ve katkıları ile Çeyiz sandıklarını açan, paylaşan, bilgilendiren büyüklerime, teknik hazırlamada yeteneklerini, emeklerini esirgemeyen her zaman yanımda olan değerli gurup arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Yalova’nın Yeni Emniyet Müdürü, Salih GözümÇeyizlerin vazgeçilmezi keseler gün yüzüne çıkıyorÇeyizlerin vazgeçilmezi keseler gün yüzüne çıkıyor (1)

Editör: Rümeysa Şahin