Çalışkan, “AKP’li Çiftlikköy Belediyesi yaklaşık 150 milyon TL değerindeki okulları, camileri ve sağlık ocaklarını sattı” dedi. Camilerin, okulların ve sağlık ocaklarının satışına karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partili Çiftlikköy Belediye Meclis Üyelerine ve İlçe Başkanı’na meclis toplantısı sonrası bazı AKP’liler tarafından belediye koridorlarında sözlü ve fiili saldırı girişiminde bulunulduğunu iddia eden CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, “Son zamanlarda mecliste gerçekleşen olaylarla gündemden düşmeyen Çiftlikköy Belediyesi’nde yeni bir olay yaşandı. AKP yönetimindeki Çiftlikköy Belediyesi üzerinde okulların, camilerin ve aile sağlık merkezlerinin bulunduğu birçok arazisini Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne borçlarına karşılık devretti. Çiftlikköy Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının 1.oturumunda Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin tüm itirazlarına rağmen gündemin 4.maddesi olan taşınmazların borç karşılığı devri AKP grubunun oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen teklifle birlikte belediye mülkiyetindeki arsalar Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne devredildi. Devredilen 7 arsanın 3’ünde cami,2’sinde okul ve 2’sinde aile sağlık merkezi yer alıyor” dedi.

Belediyenin Borçlarına Karşılık Sattığı Yerler Şunlar;

Çiftlik Mahallesi Merkez Cami 504 Ada 1 Parsel

Sultaniye Mahallesi Sultaniye Merkez Cami 117 Ada 6 Parsel

Çiftlik Mahallesi Siteler Cami  124 Ada 1 Parsel

Sahil Mahallesi Gazi Abdurrahman İlkokulu 1938 Ada 1 Parsel

Sultaniye Mahallesi Mehmet Akif İnan Ortaokulu 186 Ada 1 Parsel

Çiftlik Mahallesi Sağlık Ocağı 2233 Ada 4 Parsel

Mehmet Akif Ersoy Sağlık Ocağı 472 Ada 2 Parsel

CHP’li Meclis Üyesi Belediyenin Vergi Borçları Ne Kadar Diye Sordu?

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Devlet Giray Süyünç konuyla ilgili açıklama yapmak üzere söz alan Mali Hizmetler Müdür V. Emel Kaya’ya belediyenin Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne olan toplam borç tutarını sordu. Gelen soru karşısında net bir cevap veremeyen Mali Hizmetler Müdür V. Belediyenin vergi dairesine olan borcunun yaklaşık 12 milyon TL civarında olduğunu belirtti.

CHP’li Eke, ‘Çiftlikköy Belediyesi bu kadar mı battı da hiç borcunuz bitmedi’

Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Canan Engin Eke ise, AKP’li meclis üyelerine dönerek, “Yaptığınız bu satışların hesabını mahalleleriniz de yaşayan insanlara nasıl vereceksiniz, herhalde Türkiye’de camileri, okulları ve sağlık ocaklarını satarak bir ilki gerçekleştiriyorsunuz Çiftlikköy Belediyesi bu kadar mı battı da hiç borcunuz bitmedi” dedi.

AKP’li Ertuna, ‘İmamoğlu’nu örnek alıyoruz’

AKP’Lİ meclis üyesi Ayşe Ertuna’da, “Siz bunca zamandır bizim önümüze birçok önerge getirdiniz bizde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu örnek alarak bu satış işlemlerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kaşıkçı ‘Karın ağrınız nereden kaynaklanıyor!’

CHP Meclis üyesi Savaş Kaşıkçı ise, “Bu karın ağrınız nereden kaynaklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almasından dolayı mı İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı icraatlardan mı kaynaklanıyor. Siz hangi mantıkla tam net cevap veremediğiniz yaklaşık 12 milyon TL civarında dediğiniz vergi borcuna karşılık 150 milyon değerindeki arsaların satış kararını alıyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

Arsa satışları bir sonraki gündem maddesinde de devam etti

İçerisinde camilerin, okulların, sağlık ocaklarının bulunduğu yaklaşık 150 Milyon TL değerindeki arsaların AKP grubunun oy çokluğuyla belediyenin vergi borçlarına karşılık Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne devrinden sonra bir sonraki gündem maddesi olan gündemin 5. maddesinde Sahil Mahallesi Yalova-İzmit Karayolu üzeri Sema sokakta bulunan 2019 ada 12 parsel no.lu arsanın da satılması için meclisten yetki istendi ve bu madde de AKP grubunun oy çokluğuyla kabul edilerek satışı onaylandı.

Ertuna, ‘Size neden bilgi verelim ki!’

Gündemin 5.maddesi olan sahil mahallesi Yalova-İzmit Karayolu üzeri Sema sokakta bulunan 2019 ada 12 parsel no.lu yaklaşık 15 milyon tl değerinde ki arsanın satılmak istenmesinin sebebini soran Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine Meclis Başkan Vekili Ayşe Ertuna, “Size neden bilgi verelim ki” diye ilginç bir cevap verdi.

CHP grubuna toplantı sonrası sözlü ve fiili saldırı girişimi

Çiftlikköy Belediyesi Şubat ayı 1.oturumu sonrası camilerin, okulların, sağlık ocaklarının borçlara karşılık satışına karşı çıkan CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı ve CHP’li meclis üyeleri belediye koridorlarında zabıtanın sert müdahalesiyle karşılaştı. Yaşanan gerginlik sonrası Park Bahçeler Müdür V. Engin Çağlayan ve AKP eski Gençlik Kolu Başkanı aynı zamanda belediye çalışanı olan Ömer Kukul, CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkana sözlü ve fiili saldırı girişiminde bulundular.

Çalışkan ‘Yakında belediye binasının yerini de satacaklar’

Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan Ali Murat Silpagar’ın göreve geldikten sonra birçok arsa sattığını belirtti. Çalışkan, “Her ay bir satış işlemi için meclisten encümene yetki verilmesini talep ediyorlar, önceki aylar da Sultaniye mahallesinde bulunan çocukların oyun oynadığı parkta ki aletleri sökerek buranın satış işlemi için meclisten yetki aldılar şimdi ise camilerin, okulların ve sağlık ocaklarının borçlara karşılık devri için meclisten yetki istiyorlar yakında belediye binasının bulunduğu yeri de satacaklar” dedi.

Kaşıkçı ‘Siyasi ahlak dersi almaları lazım’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Kaşıkçı, meclis sonrası yaşanan olaylarla ilgili AKP’li meclis üyelerine ve AKP eski Gençlik Kolu Başkanına (şu anki belediye personeli)  partisi tarafından acil siyasi ahlak dersi verilmesi gerektiğini belirtti. Yaşanan tüm bu olayların sorumlusunun Ali Murat Silpagar ve AKP’li meclis üyeleri olduğunu belirten Kaşıkçı, “Belediye zabıtasının, park bahçeler müdür vekilinin ve belediye çalışanın bizlere ve ilçe başkanımıza böyle girişimde bulunma cesaretini göstermesi Ali Murat Silpagar’ın eseridir. Akılları sıra TV dizilerinde izleyip öğrendikleri üç beş hareketle ve mahalle kabadayısı tavırlarıyla bizleri korkutacaklarını sanıyorlar ama çok büyük yanılgı içerisindeler. Belediye meclisini resmen dingonun ahırına çevirdiler. Mecliste bundan sonra yaşanacak olayların tek sorumlusu da Ali Murat Silpagar ve meclis üyeleridir” şeklinde konuştu.

CHP’li Çalışkan’dan şok eden iddia (6)CHP’li Çalışkan’dan şok eden iddia (5)CHP’li Çalışkan’dan şok eden iddia (3)CHP’li Çalışkan’dan şok eden iddia (1)

Editör: Uğur TEZCAN