Necla Güner 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Tema Saha Faaliyetleri kapsamında TEMA Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki Doğa Eğitim, Biyolojik Çeşitlilik, Sıfır Atık ve Su Varlıkları programlarını Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda uygularken, öğrenciler programlara yoğun ilgi gösteriyor.

Kendi de Taşköprü Ortaokulunda öğretmen olan ve tüm okulu öğretmen ve öğrencileriyle birlikte TEMA gönüllüsü yapan TEMA Vakfı Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner doğa eğitimlerine de kendi okulunda başladı. Tüm okula doğa eğitim programlarının sunumunu yapan Necla Öner geçtiğimiz hafta da Şehit Abdulhamit Kaya İmamhatip  Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerine, 75. Yıl Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ve Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencilerine doğa eğitim programları eğitimi verdi.

Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulunda uygulanan Sıfır Atık Eğitimlerine duyarlılık gösteren Yasemen Özcan, Zeynep  Yeğenoğlu, Yavuz Tektaş topladıkları pet şişeleri Çiftlikköy belediyesi önündeki Ekomata götürerek A101 den okullarına dosya kağıdı aldılar. Ayrıca Belediye Başkası Ali Murat Silpagar da okula 9 top kağıt bağışladı. Verilen Eğitim Sayesinde plastiğin zararları ve geri dönüşüm hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturuldu.

Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu 234 öğrencisi ile 220 meşe palamudunu tüplediler. Okul müdürü Kutbettin Yavuz ile beş öğretmen TEMA gönüllüsü olarak öğrencilere de örnek oldular. 85 Ortaokul öğrencisi de yine uygulanan doğa eğitim programlarının ardından TEMA gönüllüsü oldular.

Tema Vakfının Doğa Eğitim Programlarına iki Ortaokul Tema ve iki Minik TEMA sınıfında sınıf öğretmenleri tarafından devam ediliyor. Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner tarafından Su Varlıkları sunumu da yapılan Mehmet Akif İnan Ortaokulunda eğitim ve sunumlar yıl sonuna kadar devam edecek.

Necla Güner eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada okullarında doğa eğitim programlarının uygulanmasına katkı sağlayan ve destek olan Öğretmenler Yasemen Özcan, Zeynep Yeğenoğlu, Pınar Gedik, Gülsen Gözpınar ve Yavuz Tektaş, Okul Müdürümüz Kutbettin Yavuz ve eğitimler boyunca yanımdan hiç ayrılmayan Zafer Obut başta olmak üzere tüm eğitimcilere TEMA Çiftlikköy İlçe sorumlusu olarak teşekkürlerini ifade ederken, “Doğaya sahip çıkan, emek veren tüm tema gönüllüsü öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklıyorum”dedi.

ÇİFTKLİKKÖY TEMA DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİÇİFTKLİKKÖY TEMA DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİ (5)ÇİFTKLİKKÖY TEMA DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİ (3)ÇİFTKLİKKÖY TEMA DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİ (2)

Editör: Uğur TEZCAN