yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-toplu-is-sozlesme-isci-maas-zam (2)Çiftlikköy Belediyesi ve Zirvekent AŞ ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan toplu sözleşme, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı ve Mustafa Yavuz ve Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç arasında imzalandı. Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreni öncesinde salonu dolduran işçiler, alkışlarla karşılayarak tezahüratlarda bulundu ve omuzlarına aldı. 

‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-toplu-is-sozlesme-isci-maas-zam (4)EVLİ VE 2 ÇOCUKLU ÇALIŞANIN EN DÜŞÜK MAAŞI 33 BİN TL’Yİ GEÇTİ
Başkan Silpagar, konuşmasında her daim işçinin ve belediye çalışanlarının yanında olduğunu ifade ederek, “Bizler dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da halkımıza hizmet ettiğimiz kıymetli çalışma arkadaşlarımızın hakkını koruyarak, çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, dedik ve bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Sizleri seviyorum, Allah sizlerden razı olsun, dualarınızı eksik etmeyin. Dua, destek sizden, Allah ta bize ödeme kolaylığı nasip edecektir elhamdülillah diyoruz. Allah’a emanet olun” diye konuştu. Başkan Silpagar, yapılan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşının net 31 Bin 103 TL’ye çıkarıldığını, evli ve iki çocuklu işçiler için en düşük maaşın ise net 33 Bin 540,5 TL olarak belirlendiğini belirterek, artış yapılan kalemlerle ilgili bilgi verdi. 
yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-toplu-is-sozlesme-isci-maas-zam (5)TÜM MAAŞ KALEMLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ
Buna göre, askerlik yol harçlığı 1000 TL’den 5000 TL’ye, aile yardımı Yüzde 49,5 artışla 1158 TL’den 1728 TL’ye, yemek ücreti Yüzde 55’lik artışla 110 TL’den 170 TL’ye, 26 TL olan yol ücreti Yüzde 55’lik artışla 40 TL’ye, 100 TL olarak yakacak parası Yüzde 650 artışla 750 TL’ye, 400 TL olan izin yardımı Yüzde 525’lik artışla 2500 TL’ye, kırtasiye yardımı Yüzde 700 artışla 2000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca sözleşmeye eklenen yeni madde ile çocukları üniversitede yüksek lisans eğitimi yapan ailelere eğitim yardımı olarak aylık 1258 TL ödeneceği açıklandı. Saha çalışanlarına ise 1000 TL saha çalışma primi eklendi. 

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-toplu-is-sozlesme-isci-maas-zam (6)BAYRAM HARÇLIĞINA YÜZDE 900 ARTIŞ SEVİNDİRDİ
Ramazan Bayramı için 500 TL, Kurban Bayramı için 1100 TL olan bayram harçlığına Yüzde 900 artış yapılarak Ramazan Bayramı için 5000 TL’ye, Kurban Bayramı için 10000 TL’ye çıkarıldı. Başkan Silpagar, yıllık ikramiyeyi de 2024 yılı için 72’den 92’ye, 2025 yılı için 112 ikramiyeye yükselttiklerini dile getirerek, “Her 6 ayda bir devlet memurlarına gelen ücret artışları aynı şekilde sizleri de kapsayacak ve paraya tahakkuk eden tüm sosyal haklarınıza da uygulanacak” ifadelerini kullandı. Yıllık izin hakları, kıdem hakları ve süt izinleriyle ilgili güncellemeler de yapıldı.
BAŞKAN SİLPAGAR’A TEŞEKKKÜR
İmza töreninde konuşan Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, “Karşılıklı mutabakata varılarak toplu iş sözleşmesini baatlamak bizim için çok önemli, kıymetli ve anlamlıdır” derken, Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz da konuşmasında, her daim çalışanların yanında yer aldığı için Başkan Silpagar’a teşekkürlerini iletti. Başkan Silpagar, Yavuz ve Koç, sözleşme anısına çeşitli hediyeler ve plaket takdim etti.  İmzaların atılması sonrasında büyük sevinç yaşayan işçiler, Başkan Silpagar’la hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Editör: Arda Yavuz