Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde önemli rolü bulunan mesleki eğitim kurumlarımızdan biri olan Çiftlikköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyesi açıldı.

Her türlü elektro-mekanik işlemden test ve ayarları ile bakım onarıma kadar motorlu araçlara dair her konuda eğitim ve hizmet verecek olan atölyenin açılışı; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe ve il protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Özellikle kamu hizmeti veren araçların bakım ve onarım işlemlerinin yapılması konusunda hizmet verecek olan atölye, kamu kurumlarına ait araçların konuyla ilgili ihtiyaçlarının sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacını taşıyor. Açılışta söz alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe; mesleki ve teknik eğitimin önemine değinerek sosyal ve ekonomik sektörlerle iş birliği içinde ulusal ve uluslararası yeterliliğe, meslek ahlâkına sahip, girişimci, üretken, ekonomiye katkı sunan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçladığını belirterek Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitime verdiği öneme dikkat çekti.

Akmeşe: “Bu Atölye İle Diğer Birçok Alanda Olduğu Gibi Otomotiv Sektöründe De Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirilmesine Katkı Sağlanacaktır”

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nitelikli insan gücüne olan ihtiyaca değinen Akmeşe, mesleki eğitim kurumlarımızın teknik bilginin yanında uygulamalı eğitimle de kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında öğrencilerin lise diplomasına da sahip olarak donanımlı şekilde mezun olduklarını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’mızda da ilk günden itibaren meslekî eğitim veren okul ve kurumlarımız tarafından ihtiyaç malzemesi üretilerek bölgeye gönderildi. Özellikle sanayi alanında her geçen gün gelişen ve genişleyen bir kent olan Yalova’mızda nitelikli insan gücüne olan ihtiyaç biz eğitimcileri bu konuya önem vermeye sevk etmiştir. Bu bağlamda, bugün mevcut atölyelere bir yenisini daha ekliyoruz. Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyesi ile öğrencilerimizin bu alanda uygulamalı olarak eğitim almalarını sağlamak ve otomotiv sektöründe de istihdama destek olmak için bu atölyemizi kazandırıyoruz.” Vali Erol ve Müdür Akmeşe, Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyesinin öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyesi, araçların elektro-mekanik işlemlerinden test ve ayarlarına kadar motor teknolojilerine dair her konuda iki öğretmen ve iki usta öğreticiyle 155 öğrencimize eğitim verecek.

Çiftlikköy MTAL motorlu araçlar teknolojisi atölyesi açıldı (4)Çiftlikköy MTAL motorlu araçlar teknolojisi atölyesi açıldı (5)Çiftlikköy MTAL motorlu araçlar teknolojisi atölyesi açıldı (2)Çiftlikköy MTAL motorlu araçlar teknolojisi atölyesi açıldı (3)

Editör: Uğur TEZCAN