Çiftlikköy, Tarık Mengüç’le Eğlenceye Doydu Çiftlikköy, Tarık Mengüç’le Eğlenceye Doydu

Müftüsü Ulusoy Çiftlikköy’de Ramazan ayının huzur içerisinde geçirilebilmesi için din görevlileri ile toplantı yaparak Ramazan hizmetlerini değerlendirdiklerini belirterek yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ulusoy, Ramazan boyunca Merkez Camii’nde her gün öğle namazından ve teravih namazından önce vaaz verileceğini, köyleri ziyaret edilerek vaaz ve irşat programları uygulanacağını belirtti. Çiftlikköy Müftüsü Yusuf Ulusoy "Ramazan, bir feyz ve bereket ayıdır. Ramazan, iftar ve sahurları, kılınan teravih namazları, tutulan oruçları, okunan hatim ve mukabeleleri, verilen fitre, zekat ve sadakaları ile manevi huzur, dayanışma ve kardeşlik ayıdır” diye konuştu.
Yalova Ciftlikkoy Muftulugu Ramazan Ayi Hazirliklar Tamamlandi (2)TÜM CAMİLERDE MUKABELE OKUNACAK
Bütün camilerde ve Kur’an kurslarında Peygamber geleneği olan 'mukabele programları' düzenleneceğini söyleyen ve itikâf'a girmek isteyen vatandaşlar içinde gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Ulusoy, arzu eden vatandaşların müftülüğe müracaat ederek belirlenen camilerde itikâfa girebileceklerini söyledi.
SES CİHAZLARI LÜZUMUNDAN FAZLA AÇILMAYACAK
Yusuf Ulusoy, camilerde ses cihazları lüzumundan fazla açılmayacak, mikrofon ve hoparlörler kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak. Hanımların rahatlıkla ibadet edebilmeleri için camilerde kadınlara ait mekanların ayrıldığını aktardı.
SADAKA-I FITR MİKTARI EN DÜŞÜK 130 TL.
Din İşleri Yüksek Kurulu’nca 2024 yılı için fitre miktarının en düşük 130 TL olarak belirlendiğini söyleyen Ulusoy, bağış, fitre ve zekâtların Türkiye Diyanet Vakfı Çiftlikköy Şubesi’ne makbuz karşılığında bağışlanabileceğini dile getirdi. Hayırseverlerin desteği ile yapılmakta olan Çiftlikköy Kur'an Kursu, Müftülük hizmet binası ve müştemilatına makbuz mukabili yardım edilebileceğini de söyledi.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz