Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) profesyonel ve amatör müsabakalar ertelenmişti. 11 ilin etkilendiği felaket sonrasında 7 günlük Milli Yas ilan edilmişti.

Normalleşmeyle birlikte Süper Amatör Kümedeki takımlarımız antrenmanlarına start verirken, hazırlık maçlarıyla da kendilerini deniyor. Mart ayının ortalarında başlaması planlanan lig maçları öncesi Çiftlikköy Belediyespor ve Sugören Gençlerbirliği son durumlarını görebilme adına hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Amatör Saha-1’de oynanan karşılaşmayı Çiftlikköy Belediyespor 4-1 kazanmayı başardı.

Kırmızı Siyahlı ekip karşılaşmanın başında genç yeteneği Baran Akbaş’la 1-0 öne geçti. Bu gole Sugören Gençlerbirliği Muhammed Kıral’la yanıt verirken ilk yarı 1-1 sonuçlandı. İkinci yarıya hem İbrahim Ocakçı hem de Alper Çağşırlıoğlu futbolcularının durumlarını görebilme adına değişikliklerle başladılar. İlerleyen bölümde etkisini arttıran Çiftlikköy Belediyespor Abdullah Tuna’nın şık golüyle 2-1 öne geçti.

Bu golle birlikte kontrolünü de eline alan Kırmızı Siyahlılar son bölümde Ercan Kelemoğlu ve Doğukan Polat’la goller bulurken maçı da 4-1 kazandı.

Editör: Uğur TEZCAN