Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, gençlerin ve çocukların teknolojik yetkinliklerini geliştirmek amacıyla Çiftlikköy Şehit Talha Bahadır Ortaokulu’nda teknoloji etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında model uçak pilot eğitmeni Suat Gök’ün katkılarıyla öğrenciler, kendi maket uçaklarının montajını gerçekleştirerek uçurma heyecanını yaşadı.

Porima 3D firmasının desteğiyle gerçekleştirilen bilgilendirmede ise öğrencilere 3 boyutlu yazıcılar ve filamentler hakkında temel bilgiler verildi. Ayrıca 3D yazıcı teknolojisiyle neler yapılabileceğine dair örnek uygulamalar tanıtıldı.

Yalova Ciftlikkoy Sehit Talha Bahadir Lise Ogrenciler Teknoloji Etkinlik (3)

Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
İçeriği Görüntüle

Birfen Elektrik firması tarafından geliştirilen yerli servis robotları da etkinlikte öğrencilerle buluştu. Öğrenciler, robotların servis ettiği ikramlarla keyifli anlar yaşarken teknolojiyi yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinlik sayesinde öğrencilerin yalnızca teknolojiyi tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olmaları hedeflenirken; takım çalışması, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlandı. Etkinlik sonunda öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmalar, onların öğrenme azmini ve potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.

Yalova Ciftlikkoy Sehit Talha Bahadir Lise Ogrenciler Teknoloji Etkinlik (2)

Kaynak: Haber Merkezi