Çınarcık Belediyesi kapsamında, Çınarcık Belediye Başkanı Avni KURT liderliğinde, Çınaraltı Çay Bahçesinde, esnaflara yönelik ‘Esnaf Buluşmaları Toplantısı’ gerçekleştirildi. Önemli gündem maddeleri konuşuldu. Konuşulan gündem maddelerinden esnafın en çok merak ettiği konu, dolgu alanın toprak zemininin ne kadar devam edeceği idi. Dolgu alanı ile bağlantılı sıkıntısına dile getiren, gıda üzerine işletmesi olan Çınarcık esnafı, toz toprak yüzünden mağduriyet yaşadıklarını, müşterinin de dolgu alandan gelen toz topraktan rahatsız olduğunu aktardı. 

YESO ve İş Bankası Arasında Protokol! YESO ve İş Bankası Arasında Protokol!

'Şuan Tahsisi Belediyede Değil'

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, dolgu alanla ilgili sıkıntıyı farkında olduklarını, henüz dolgu alanının tahsisin belediye bünyesine geçmediğini aktardı. Dolgu alana yatırım yapılabilmesi için öncelikli olarak dolgu alanın belediye bünyesine geçmesi gerektiğini, dolgu alanın tahsisi içinde gerekli yazışmaları başlattıklarını aktardı. Yazışmaların cevabının ise 3 4 ay içerisinde sonuçlanacağını, dolgu alanla ilgili yatırım faaliyetlerine ancak o zaman devam edebileceklerini aktardı. Belediye bünyesine tahsisi geçmeden yatırım yapılırsa, suç işleneceğini, ceza yiyebileceğini aktardı. Dolgu alanla ilgili olarak bölgenin trafiğini rahatlatması için otopark olarak kullanılmaya devam edebileceğini aktardı. Şuan da araçlar otopark olarak kullandığını aktaran Avni Kurt, toz toprak ile mücadele için günde 3 4 kere sulama yapıldığını, tahsisi geçtiğinde gerekli yatırımların yapılacağını aktardı.

Taşların Arası Mezbelelik Gibi!

Taşların arasında ki insan kirliliği nedeniyle dolgu alanda balık tutarken sıkıntı yaşadıklarını aktaran balıkçı ve oltacı esnafı ise durumdan şikayetçi oldu. Durum ile ilgili çözüm önerisi olarak ise, bir temizlik işçisinin devamlı dolgu alanda olması gerektiğini, taşların arasında ciddi temizliğe ihtiyacı olduğunu aktardı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise çözüm önerisini dikkate alarak konu ile ilgilenileceğini aktardı.

Haber : Duygu Saral

Muhabir: Duygu Saral